Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Φθινοπωρινές κυκλοφορίες για ενήλικες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Συντροφιά με ένα βιβλίο, για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης...



«H Παναγιά της φωτιάς» του Σπύρου Πετρουλάκη
Κοινωνικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1375-1
Σελίδες: 520
Τιμή: 14,40 €
Το τρίτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Η Παναγιά της φωτιάς, επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο. Το ψηφιδωτό του συγκλονιστικού μυθιστορήματος, Η εξομολόγηση, που έχει αγγίξει τα 22.000 αντίτυπα, αποκαλύπτεται και καθηλώνει…
Μανούσος. Ένας άντρας παλεύει με τον πιο βαθύ όρκο, τον όρκο της αγάπης, της αιώνιας πίστης, και βγαίνει νικητής. «Ο αετός είναι ένα αγρίμι του ουρανού. Μια φορά κάμει ταίρι και μια φορά αγαπά. Είναι σαν να κρατά τον λόγο του».
Κωνσταντής. Ένα αγόρι δεν θα διστάσει να ρίξει τα χέρια του στη φωτιά για να σώσει το εικόνισμα της Παναγιάς από την πυρά.
Πατέρας Θεόφιλος. Ένας ιερωμένος, βαθιά ταγμένος στον δρόμο που άλλοι έχουν χαράξει για κείνον, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ιδιότυπο μυστήριο. Μια εξομολόγηση που θα συνταράξει παρόν και παρελθόν.
Ένα γαϊτανάκι ανθρώπων πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους και είτε αποδέχονται το πεπρωμένο τους είτε βρίσκουν το σθένος να το αλλάξουν. Αποκαλύψεις έρχονται στο φως και ανείπωτες αλήθειες ψάχνουν να βρουν τη λύτρωση. Ευτυχία και πόνος εναλλάσσονται ανάμεσα στον έρωτα, στη φιλία και σε τάματα που κρατούν δέσμιες τις καρδιές και τα σώματα.
Η αυτοδικία ή η σιωπή μπορεί να εξαγνίσει τις ψυχές;


«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ» της Μάρω Θεοδωράκη
Πρόλογος: Θανάσης Δρίτσας
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ISBN: 978-618-02-1381-2
Σελίδες: 104
Τιμή 9,99 €
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, Εγώ είμαι η φωνή μου, με πρόλογο του γνωστού καρδιολόγου Θανάση Δρίτσα. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις ανάγκες της. Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τον ηθοποιό, τον τραγουδιστή, τον performer, τον μουσικό, τον λογοθεραπευτή, τον εκπαιδευτικό, τον πολιτικό, τον δημοσιογράφο, τον νομικό, τον ψάλτη, τον δημόσιο ομιλητή, τον επικοινωνιολόγο, αλλά και όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για το πιο αυθεντικό μουσικό όργανο: την ανθρώπινη φωνή!
Η Μάρω Θεοδωράκη, μέσα από την πολυετή της εμπειρία, φωτίζει έννοιες και πτυχές που αφορούν την άρθρωση, την αναπνοή, τη βελτίωση της τεχνικής, την ακουστική αντίληψη, την ερμηνεία, τη μουσική ακρόαση, την επικοινωνία, την παραγωγή λόγου. Η ίδια η φωνητική πράξη είναι μια μέθοδος μουσικοθεραπείας, αποτελεί ένα άριστο εργαλείο κατανόησης του εαυτού μας και του περιβάλλοντός μας. Ας το ανακαλύψουμε!
Ένα ταξίδι διερεύνησης πάνω στην ανθρώπινη φωνή και στις ανάγκες της…


«Τα χρώματα της πυρκαγιάς» του Πιερ Λεμέτρ
Μετάφραση: Έφη Κορομηλά
Μυθιστόρημα
ISBN: 978-618-02-1092-7
Σελίδες: 632
Τιμή:  19,99 €
«Ο Πιερ Λεμέτρ αποτελεί τον πιο ταλαντούχο απόγονο των μυθιστοριογράφων του 19ου αιώνα – αυτών που αναπαράστησαν την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής σε βιβλία πεντακοσίων σελίδων και τα οποία μπορούν να διαβαστούν μέσα σε δύο μέρες».
Magazine Littéraire

Τα χρώματα της πυρκαγιάς, το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Goncourt Πιερ Λεμέτρ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, σε εξαιρετική μετάφραση από τα γαλλικά της Έφης Κορομηλά. Αποτελεί τον δεύτερο τόμο μιας τριλογίας που άρχισε με το Καλή αντάμωση εκεί ψηλά (βραβείο Concourt 2013) – ο οποίος μπορεί να διαβαστεί και ανεξάρτητα. Ο αναγνώστης θα απολαύσει και σε αυτό το βιβλίο το καταπληκτικό ταλέντο και τη μαεστρία του Πιερ Λεμέτρ στην ανασύνθεση της τοιχογραφίας της εποχής του μεσοπολέμου.
O τραπεζίτης Μαρσέλ Περικούρ πεθαίνει επτά χρόνια μετά την τραγική αυτοκτονία του γιου του, Εντουάρ. Η κόρη του, Μαντλέν, αναλαμβάνει τα ηνία της οικονομικής αυτοκρατορίας που δημιούργησε ο πατέρας της, σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν έχουν καν το δικαίωμα να υπογράφουν επιταγές. Η μοίρα, όμως, έχει άλλα σχέδια. Μια αναπάντεχη και τραγική χειρονομία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της Μαντλέν και του επτάχρονου γιου της, Πολ.
 Με τον πρώην σύζυγό της στη φυλακή εξαιτίας ενός τεράστιου ηθικού και οικονομικού σκανδάλου, η Μαντλέν θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη μοχθηρία και την απληστία των ανθρώπων, τη σκληρότητα της εποχής της και τη διαφθορά του στενού της περιβάλλοντος. Πόση δύναμη θα χρειαστεί για να αντεπεξέλθει στον αμείλικτο κόσμο που την περιβάλλει;
 Μπροστά σε όλες τις ανυπέρβλητες δυσκολίες η Μαντλέν θα πρέπει να ξεδιπλώσει αποθέματα εξυπνάδας και ενεργητικότητας για να επιβιώσει και να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Προσπάθεια διπλά δύσκολη σε μια Γαλλία που παρατηρεί ανίσχυρη τα χρώματα της πυρκαγιάς που θα ανάψει σε λίγα χρόνια η άνοδος του φασισμού και θα ρημάξει όλη την Ευρώπη.




Νέα σειρά: «Οι έρευνες του Δικαστή Τι» του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ
Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά
Οι εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης των κλασικών βιβλίων του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ στα ελληνικά. Σε νέα μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι», τα οποία μας εισάγουν στον κόσμο του Δικαστή Τι. Ο χαρακτήρας του Δικαστή Τι βασίστηκε σε ιστορικό πρόσωπο που υπήρξε λαμπρός ντετέκτιβ και ανώτερος αξιωματούχος της δυναστείας Τανγκ στη Κίνα (618-907 μ.Χ.).
 Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, με εικόνες σχεδιασμένες από τον ίδιο, ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.


«Φόνοι στο δρόμο του Μεταξιού» - Μια κινεζική αστυνομική ιστορία
ISBN: 978-618-02-1347-8
Σελίδες: 308
Τιμή:  13,30 €
663 μ.Χ. Ο Δικαστής Τι μόλις διορίστηκε επίτροπος στην περιφέρεια  του Πενγκ-λάι. Φτάνοντας στην πόλη, ξεκινάει αμέσως την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του προκατόχου του. Τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της εξαφάνισης του προϊσταμένου των υπαλλήλων του δικαστηρίου, αλλά και της εξαφάνισης της νεόνυμφης συζύγου ενός πλούσιου πλοιοκτήτη της περιοχής.
Την ίδια στιγμή, ένας τίγρης σπέρνει τον τρόμο στην περιοχή, μια ιερόδουλη έχει ένα κρυφό μήνυμα για τον Δικαστή Τι, το πτώμα ενός δολοφονημένου μοναχού εντοπίζεται θαμμένο στο πιο παράδοξο σημείο, ενώ κυκλοφορούν έντονες φήμες για λαθρεμπόριο όπλων προς την Κορέα. Τι μπορεί να συνδέει όλα αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα;
Με έντεκα εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με την κινεζική τεχνοτροπία.


«Το στοιχειωμένο παραβάν» - Μια κινεζική αστυνομική ιστορία
ISBN: 978-618-02-1348-5
Σελίδες: 256
Τιμή:  12,20 €
664 μ.Χ. Ο Δικαστής Τι παραμένει επίτροπος της κινέζικης πόλης του Πενγκ-λάι. Σε μια επίσκεψή του σε μια άλλη πόλη, ο μεγαλύτερος σε ηλικία επίτροπος του δείχνει ένα όμορφο κόκκινο παραβάν με τέσσερις παραστάσεις που συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές. Μια σκηνή, που αναπαριστά ένα ερωτευμένο ζευγάρι, έχει αλλοιωθεί μυστηριωδώς ώστε να φαίνεται ότι ο άντρας μαχαιρώνει την αγαπημένη του. Ο επίτροπος φοβάται πως έχει αρχίσει να χάνει τα λογικά του και θα δολοφονήσει την ίδια τη σύζυγό του.
Εντωμεταξύ, ένας έμπορος μεταξιού αυτοκτονεί με ανεξήγητο τρόπο και μια αξιαγάπητη κυρία αφήνει τον πιστό βοηθό του Δικαστή Τι να πιστεύει πως είναι ιερόδουλη. Ο Δικαστής Τι θα υποδυθεί τον απατεώνα για να εισχωρήσει μυστικά σε μια συμμορία ληστών και να εξιχνιάσει όλους τους παράξενους και συναρπαστικούς γρίφους.
Με δεκατέσσερις εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με την κινεζική τεχνοτροπία.