Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

«Κάτω από το φως του αποσπερίτη»… στο γραφείο του Παύλου



Ένα από τα ελάχιστα ίσως βιβλία που κυκλοφορούν...
τον τελευταίο καιρό με τόσο παραστατικό κείμενο, πιστοποιώντας κατά κάποιο τρόπο τον «τίτλο» που φέρει, της αληθινής ιστορίας.

Η συγγραφέας του βιβλίου Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη πραγματικά έχει αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο το ξεδίπλωμα της ιστορίας, προσέχοντας τον τρόπο γραφής έτσι ώστε να μην κουράζει τον αναγνώστη, αλλά και δίνοντάς του το δικαίωμα να εναλλάσσει τα συναισθήματά του, δίχως να αισθάνεται την παραμικρή ενοχή.

Μελετώντας λοιπόν αυτό της το πόνημα, ήταν στιγμές που στο μυαλό μου ερχόταν η μορφή μιας γιαγιάς που μου εξιστορούσε όλα εκείνα που κουβαλούσε στην ψυχή της, όλα εκείνα που λέγοντάς τα,  της επέτρεπαν να βγάλει ένα βάρος από πάνω της, μιλώντας πάντα με τη γλώσσα της καρδιάς.

Ιστορικά και ηθογραφικά αγγίζει το άριστα, με χαρακτήρες ξεχωριστούς, που ο καθένας κουβαλάει το δικό του σταυρό… μα που όλοι συναντιούνται στο νεφελώδες σύμπαν της αποσπερίτη κι εκεί καταθέτουν το είναι τους, ας μου επιτραπεί η έκφραση,  στο βωμό της αγάπης…

Διαβάστε το και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να ακολουθήσει τις ζωές των ηρώων, που θα σας συγκινήσουν, μα ποτέ δεν θα σας «ζητήσουν» να ταυτιστείτε μαζί τους, γιατί απ’ ότι θα δείτε, είναι αυθεντικοί. 

Παύλος Ανδριάς
by Aylogyros news