Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

8 στόχοι για την νέα σεζόν


του Θοδωρή Διάκου


Άλλο ένα καλοκαίρι που τελειώνει, άλλη μια φορά...
που αναρωτιόμαστε: Τι θέλει αλλαγή;

Αν νιώθεις πως η μέρα δεν έχει αρκετές ώρες για όλα αυτά που θέλεις να πετύχεις, σε καταλαβαίνουμε. Αυτές τις έξτρα ώρες θα τις θέλαμε κι εμείς για ύπνο. Δεν είναι όμως ποτέ αργά για να κάνεις αυτό που θες, και σίγουρα το ότι τελειώνει ακόμα ένα καλοκαίρι σημαίνει πως η κλεψύδρα σου αδειάζει.

Αυτό δεν ήταν καλή αναλογία, με την κλεψύδρα. Αλλά επειδή τώρα έγινε και δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω (αλλά μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε), γυρνάμε την κλεψύδρα από την άλλη πλευρά, και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε στον – λίγο – χρόνο που υποσχόμαστε να ξεκλέψουμε για τον εαυτό μας.

Σημείωση: Αν είσαι αρκετά επιτυχημένος ενήλικας, μπορεί ήδη να κάνεις πολλά από αυτά, οπότε μπορείς να αγνοήσεις τις αντίστοιχες παραγράφους.

ΥΓ. Εκτός απ’ την παράγραφο για την γυμναστική, έχω ένα κοινωνικό μήνυμα να περάσω εκεί πέρα.
ΥΥΓ. Αν κάνεις κάποια από τα παρακάτω αλλά και πάλι έχεις αμφιβολίες για το πόσο επιτυχημένος ενήλικας είσαι, σταμάτα να ανησυχείς τόσο. Τα πας μια χαρά.

Υποσχόμαστε να ταξιδέψουμε...
Ναι, είπαμε “λίγο χρόνο”, αλλά και η μία βδομάδα άδεια από τη δουλειά λίγη είναι. Η μισή, που λογικά θα προλάβουμε να πάρουμε, είναι ακόμα λιγότερη. Μόλις γεμίσουμε όμως αυτή την (μισή) εβδομάδα με νέα τοπία, νέα ακούσματα, εντελώς διαφορετικές εμπειρίες και ανθρώπους από αυτά που βλέπουμε καθημερινά, έχουμε κερδίσει πολλά περισσότερα.

Υποσχόμαστε να ξυπνάμε νωρίτερα...
Επειδή είναι καλό για την υγεία μας. Επειδή θα μας βάλει σε ένα κάποιο πρόγραμμα. Επειδή το πρόγραμμα είναι καλό πράγμα να το έχεις γενικά. Και επειδή ένας σωστός ύπνος ίσως μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι τελικά δεν χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες στην μέρα.

Υποσχόμαστε να γυμναζόμαστε πιο τακτικά...
Ξανά, υγεία. Επίσης επειδή θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με τον καθρέφτη. Όχι τον δικό μας, ο δικός μας είναι μια χαρά, έχει απαλό φωτισμό. Με εκείνους τους δαιμονικούς καθρέφτες στα Zara εννοούμε, και η γυμναστική είναι ο πιο ακίνδυνος ψυχολογικά τρόπος να το καταφέρουμε αυτό. Επίσης, Zara, τι φάση λίγο με το φως στα δοκιμαστήρια;

Υποσχόμαστε να μαγειρέψουμε περισσότερο...
Επειδή η μαγειρική είναι πολύ χρήσιμη. Και πολύ διασκεδαστική, αλλά αυτό μπορεί να σου πάρει λίγο καιρό να το καταλάβεις. Αλλά μέχρι να το καταλάβεις, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχεις γλυτώσει μερικές δεκάδες ντελίβερι, να έχεις μάθει καλά πέντε-έξι συνταγές επειδή έχεις φτάσει σε μια ηλικία που δεν μπορείς να φτιάχνεις κάθε μέρα μακαρόνια, και επίσης να ζήσεις την τέλεια εμπειρία του να μαγειρεύεις για άτομα που αγαπάς και να λατρέψουν το φαγητό σου. Επειδή αν υπάρχει ένα πράγμα που σίγουρα μπορεί να κάνει τους συγγενείς σου να σκάσουν και να σε εκτιμήσουν όλοι για μία στιγμή, αυτό είναι ένα πιάτο που γ#μάει. Απλά φρόντισε να κάνεις κάτι ασφαλές.

Υποσχόμαστε να διαβάσουμε περισσότερο...
Επειδή το διάβασμα είναι μια πύλη σε κόσμους που δεν μπλα, μπλα, μπλα. Τα πράγματα είναι απλά. Οι άνθρωποι που διαβάζουν, στατιστικά, γνωρίζουν περισσότερα πράγματα. Άρα μπορούν και να συζητήσουν για περισσότερα πράγματα. Άρα οι άνθρωποι που διαβάζουν είναι πιο ενδιαφέροντες. Το ξέρουμε, υπάρχουν και πολλά άτομα που διαβάζουν και παραμένουν στόκοι, αλλά είναι καλύτερο να διαβάζεις το οτιδήποτε από το να μην διαβάζεις τίποτα. Και επίσης, ο Τζον Γουότερς είπε πως αν πας σε σπίτι ατόμου που δεν έχει βιβλία, να μην το π#δήξεις, και ο Τζον Γουότερς έχει πάντα δίκιο.

Υποσχόμαστε να καούμε περισσότερο...
Επειδή καλά τα λέει ο αποπάνω, αλλά μερικοί άνθρωποι απλά δεν γουστάρουν τα βιβλία. Προτιμούν σειρές, ή συναυλίες, ή να καίγονται στο Fortnite. Μπορεί να είναι η φάση τους αυτή τη στιγμή, ή γενικότερα. Και επειδή είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ποια είναι η φάση σου, πρέπει να περνάς καλά. Εντάξει, και προφανώς η τελευταία πρόταση είναι για να σου θυμίσει να μην το παρακάνεις με ό,τι κι αν είναι αυτό με το οποίο επιλέγεις να καίγεσαι, που είναι πολύ αναγκαία συμβουλή, κι ας χαλάει λίγο το moment μας.

Υποσχόμαστε να φροντίσουμε τον εαυτό μας...
Αυτή είναι η παράγραφος που σου θυμίζω να πίνεις νερό. Θα θεραπεύσει όλα σου τα προβλήματα; Όχι. Αλλά θα σε κάνει να κατουράς πολύ, και μετά να γκουγκλάρεις την συχνοουρία, και μετά να δεις ότι είναι σύμπτωμα του διαβήτη, και μετά να πας να κάνεις εξετάσεις για διαβήτη και να δεις ότι όλα πάνε καλά, και τότε θα με ευχαριστείς για όλο αυτό.

Υποσχόμαστε να βλέπουμε πιο συχνά τους φίλους μας...
Επειδή η ζωή γίνεται βαρετή μόνο όταν δεν έχεις κάποιον να του την διηγηθείς μετά… (in2life.gr)