Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι Εκδόσεις Eλληνοεκδοτική γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου…


Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η οποία...
γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και οι συγγραφείς της οργάνωσαν εκδηλώσεις και φιλαναγνωστικές δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Οι συγγραφείς θα επισκεφθούν βιβλιοπωλεία, πολιτιστικά κέντρα και σχολεία και θα γίνουν συνοδοιπόροι και εμψυχωτές στο ταξίδι της ανάγνωσης

 

·         Την Κυριακή 2 Απριλίου η συγγραφέας  Φωτεινή Κωνσταντοπούλου θα βρίσκεται στο "Elite City Resort" στις 7 μ.μ. στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσει για το ολοκαίνουριο βιβλίο της  «Μέσα από τα Μάτια τους», σε εικονογράφηση Μαρίας Μανουρά και φωτογραφίες Θεόφιλου Βενάρδου, σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο PRAKSIS. Μαζί της θα είναι:  Ελένη Αλειφέρη αντιπεριφειάρχη Μεσσηνίας, Βασιλική Κατέρη εικαστικό, Αγγελική Ρουμελιώτου -Πούπουζα κοινωνική λειτουργό, Aστρη Μαυρέα δημοσιογράφο.


·         Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12μ.μ. ο συγγραφέας Παναγιώτης Δημητρόπουλος θα βρίσκεται στην Πτολεμαδα, με το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο μπαμπάς μου, ο ήρωάς μου...», σε εικονογράφηση Αγγελικής Δρακάκη, με τη στήριξη του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ, στην αίθουσα Συλλόγου Μικρασιατών,  προσκεκλημένος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαδας και του βιβλιοπωλείου Επί Χάρτου.
Στις 3 Απριλίου 2017 και ώρα 6:30μ.μ ο συγγραφέας θα παρουσιάσει μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο-Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος στο Νέο Ηράκλειο, για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων Ν. Ηρακλείου.
Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, θα  φιλοξενηθεί ως τιμώμενος συγγραφέας στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου στον Βόλο, με την αρωγή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.ά.



  • Ο συγγραφέας Βασίλης Κουτσιαρής θα επισκεφθεί τη Δευτέρα  3 Απριλίου  τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη στη Σαλαμίνα  για να παρουσιάσει  τα νέα του βιβλία «Χιονισμένη πλατεία» και «Λύκε, λύκε είσαι εδώ σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου και Αιμιλίας Κονταίου αντίστοιχα.