Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου…


Πλήθος εκδηλώσεων για παιδιά με αγαπημένους συγγραφείς...
και εικονογράφους διοργανώνουν οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου
Από την Παρασκευή 1 Απριλίου έως και το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος οργάνωσαν πολλές εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Συγγραφείς και εικονογράφοι θα επισκεφθούν βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και σχολεία στρέφοντας την προσοχή του κοινού στα παιδικά βιβλία.


Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων αναλυτικά: 
•           Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου τις βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων για να παρουσιάσει την τετράτομη σειρά ελληνικής μυθολογίας Ταξίδια στη Μυθολογία που εικονογράφησε η Ίρις Σαμαρτζή.


•           Η συγγραφέας και εικονογράφος Κλαίρη Γεωργέλλη παρουσιάζει το βιβλίο της Ποιος έκλεψε τον ήλιο; το Σάββατο 8 Απριλίου στις 12:00 μμ στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα.


•           Ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου παρουσιάζει το Σάββατο 8 Απριλίου στις 18:00 στο Playgym στα Βριλήσσια το βιβλίο Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει που έγραψε μαζί με την Έμη Σίνη και εικονογράφησε η Σοφία Τουλιάτου. 


Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊώννου θα συναντηθεί με μαθητικές δημοτικών σχολείων στη Δημόσια Κεντρικη Βιβλιοθήκη Έδεσσας με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση» που εικονογράφησε η Μυρτώ Δεληβοριά. Τέλος, οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, Αντώνης Παπαθεοδούλου και Κώστας Χαραλάς θα συναντηθούν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Αθήνα και θα μοιραστούν μαζί τους την χαρά που προσφέρει η ανάγνωση βιβλίων.