Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Eraser challenge: Η νεανική τρέλα στις ΗΠΑ που έχει ανησυχήσει γονείς και δασκάλους!!!


Είναι μια καινούργια νεανική τρέλα που τελευταία...
έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο λόγος για "Eraser challenge" ή αλλιώς ABC Game, έναν διαγωνισμό μεταξύ μαθητών, που προσπαθούν να αποδείξουν ποιός έχει την μεγαλύτερη αντοχή όταν τρίβει με την γόμα το δέρμα του, μέχρι να δημιουργηθεί πληγή.
Όσο λοιπόν τρίβουν τα χέρια τους με την γόμα, λένε απ' έξω το αλφάβητο και προσπαθούν να βρουν μια λέξη για κάθε γράμμα. ¨οποιος κάνει την μεγαλύτερη πληγή, είναι και ο νικητής.
Η «έκρηξη» της επικίνδυνης αυτής μόδας ήταν τέτοια που ανάγκασε τη διεύθυνση σχολείου στο Statesville, στη Βόρεια Καρολίνα να προειδοποιήσει μέσω των social media τους γονείς σχετικά με την τάση που παίρνει διαστάσεις σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι κάποια από τα παιδιά έχουν πάθει σοβαρά εγκαύματα, έχουν μολυνθεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Μάλιστα, σύμφωνα με το link στο οποίο παραπέμπει το σχολείο, ένας 13χρονος μαθητής που συμμετείχε σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, παλεύει τώρα για τη ζωή του σε νοσοκομείο του Σακραμέντο, καθώς προσεβλήθη από τοξικό σοκ, εξαιτίας των μικροβίων πάνω στη βρώμικη γόμα.

 Η Δρ Wendy Sue Swanson, παιδίατρος στο Σιάτλ αναφέρει ότι δεν νιώθει έκπληξη που τα παιδιά το κάνουν αυτό. «Είναι παιδιά που ενεργούν όπως τα παιδιά…προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή και να δείξουν τη δύναμη τους, δεν είναι και τόσο περίεργο", λέει... (e-radio.gr)