Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

«Δυο φιλιά για την Αμέλια»… στο γραφείο του Παύλου


Άραγε χρειαζόντουσαν τόσες σελίδες αναρωτήθηκα, για να μπορέσει...
η συγγραφέας Ρένα Ρώσση – Ζαίρη, να αναπτύξει και να αποδώσει το θέμα της, δημιουργώντας ένα ογκώδες βιβλίο;
Θεωρητικά μπορείς να πεις όχι…
Πρακτικά όμως, είναι αδύνατο να το εκφράσεις αυτό, όταν ο άλλος έχει την ευθύνη των γραπτών του και του λόγου του.
Έτσι, η συγγραφέας… με τη γραφή της έρχεται να μας δώσει τις δικές της απαντήσεις, με πλούσια περιγραφή των σκηνών δράσης, με συγκροτημένη σκέψη για την πλοκή του έργου της, με την αγάπη να έχει τον πρωτεύοντα ρόλο, αλλά και το σκανάρισμα των ηρώων να έχει γίνει με τέτοιο τρόπο, που δεν σου επιτρέπει να προσπεράσεις καμία παράγραφο, κανένα διάλογο… μιας και κινδυνεύεις να χάσεις τη ροή της ιστορίας και τον τρόπο σκέψης της «δημιουργού».
Πρόκειται λοιπόν για ένα βιβλίο, που παρά τον «όγκο», δύσκολα θα σε κουράσει, δύσκολα θα σε αναγκάσει να το παρατήσεις και ακόμα πιο δύσκολα θα το προσπεράσεις.
Ένα βιβλίο που αν και μιλάει για την αγάπη, δεν είναι σαν εκείνα που ξεκινάς το ταξίδι και κάπου στη μέση αρχίζουν να «μπατάρουν» συγγραφικά, χρησιμοποιώντας άγευστα ερωτικά τεχνάσματα για να σε κρατήσουν κοντά τους, ούτε σαν εκείνα που επαναλαμβάνουν μια σκηνή με δέκα χιλιάδες αποχρώσεις.
Είναι ένα βιβλίο άξιο μελέτης, δίχως να αναζητά τίτλους και δάφνες εντυπωσιασμού…  γεμάτο ανατροπές και εντάσεις, δίχως να λείπει ο ρομαντισμός και η φυσική ροή μιας ερωτικής ιστορίας…     
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr