Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Αυτά είναι τα νέα κανάλια…


Μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο Επικρατείας των ασφαλιστικών...
μέτρων που είχαν καταθέσει οι καναλάρχες ζητώντας τη χρονική μετάθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αρχίζει την Τρίτη η μεγάλη μάχη για τα τέσσερα κανάλια.
Αποφασισμένος να ανεβάσει τον πήχη στα ύψη και να χτυπήσει την πρώτη τηλεοπτική άδεια εμφανίζεται ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα μιντιακό όμιλο που θα στηρίζει την ελληνορωσική προσέγγιση σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο.
Γι’ αυτό οι Αμερικάνοι έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους στα κυβερνητικά στελέχη για ενδεχόμενη ρωσική διείσδυση στο νευραλγικό τομέα της ενημέρωσης.
Με αξιώσεις προσέρχεται στο διαγωνισμό και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας που είχε διαχρονικά στενές σχέσεις με την Αριστερά.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, είναι διατεθειμένος να φτάσει μέχρι ένα ορισμένο ποσό. Αν οι τιμές εκτοξευτούν στα ύψη θα βάλει μπροστά το σχέδιο εξαγοράς ενός περιφερειακού σταθμού για να μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει ο ΣΚΑΪ.
Δημήτρης Κοντομηνάς και Μίνως Κυριακού διεκδικούν επίσης με αξιώσεις άδειες για να συνεχίσουν να εκπέμπουν ο ALPHA και ο ΑΝΤ1, αλλά το ζήτημα είναι το πόσο θα αντέξουν στην διαδικασία πλειοδοσίας.
Το ερώτημα βεβαίως είναι το έχει αποφασίσει να κάνει η πλευρά Βαρδινογιάννη. Εάν δηλαδή – όπως ακούγεται – καταλήξει να διεκδικήσει πανελλαδική άδεια με την Κυπριακή εταιρεία, επιλέγοντας να μετατρέψει το Star σε θεματικό κανάλι.
Και όλα αυτά τα σενάρια ξεκίνησαν όταν έγινε η μετακίνηση του Πάνου Κυριακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του STAR, στην Κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Το STAR εκπροσωπείται στο διαγωνισμό από τον Κάρολο Αλκαλάι, πυροδοτώντας φήμες ότι μπορεί ο σταθμός να μετατραπεί σε ψυχαγωγικός.

Τέλος ο άγνωστος Χ είναι ο Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος κανείς δεν είναι βέβαιος πως θα κινηθεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας… (fimes)