Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πόπη Διαμαντάκου: Τα τηλεοπτικά αμπέλια του παππού τους δημοπρατούν;


Σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί...
ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ασκεί η έμπειρη τηλεοπτική κριτικός Πόπη Διαμαντάκου. Σε σχόλιό της, στην προσωπική σελίδα της στο facebook, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν μοναδικό κριτήριο να είναι το οικονομικό για την απόκτηση μιας συχνότητας.
Διαβάστε τι έγραψε:
«Είπα δεν θα μιλήσω, θα κάνω διακοπές από όλα, αλλά δεν μπορώ, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι με την δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τι δημοπρατούν; Τα αμπέλια του παππού τους; Τι είναι τηλεόραση γνωρίζουν;
Ποιός θα δώσει τα 3 εκατομμύρια είναι το θέμα; Κανείς δεν ασχολείται με το τι θα προβάλλουν αυτά τα κανάλια; Πρόγραμμα, κριτήρια, προδιαγραφές, κανόνες … όχι ότι υπήρχαν μέχρι τώρα, αλλά αν μιλάμε για τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και για υγιή ανταγωνισμό αυτό εννοούμε, όχι ποιος έχει 3 εκατομμύρια για να καπαρώσει συχνότητα.
Δηλαδή, με τον Βρυώνη του «Ε», που δηλώνει κάτοικος Αλβανίας, είναι εξαφανισμένος από παντού, έχει ρυπάνει μια από τις ωραιότερες και πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας, δίπλα ακριβώς από το Καλλιμάρμαρο, με τις άθλιες γιγαντοαφίσες του όπου το μέγεθος της φωτό της Ανίτα Πάνια συντρίβει Ακρόπολη από τη μια και Λυκαβηττό από την άλλη, αυτός έχει κριθεί κατάλληλος για να διεκδικήσει κανάλι; Για να μην πω για υπόδικους, για ποινικά και όλα τα σχετικά, που έχουν ήδη γραφτεί.

Πληρώσαμε και πληρώνουμε τον μιντιακό μας αναλφαβητισμό, αλλά ας πούμε ότι έχουμε και μερικά καλά να θυμηθούμε από τις εποχές της αθωότητας. Αυτό, όμως, που θάρθει θα είναι η ασύμμετρη απειλή για την ίδια μας την ύπαρξη. Και πολύ χαλαρά τόχουμε πάρει»… (aixmi)