Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η νέα προφητεία του Βασίλη Λεβέντη που θα σας παγώσει… Θα βγει αληθινός;


Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου μίλησε σε δημοσιογράφους που τον πλησίασαν «Να σχηματιστεί άμεσα οικουμενική κυβέρνηση. Αν το κάνει ο Τσίπρας, θα είναι...

πράξη γενναιότητας και όχι πράξη δειλίας.
Αν τα πράγματα πάνε με αλαζονεία και τη γνωστή φαγωμάρα, εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε πτώχευση».
Την άποψη αυτή εξέφρασε χθες το βράδυ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της «Ένωσης Κεντρώων» κ. Βασίλης Λεβέντης, στη Λάρισα.
Ο Β.Λεβέντης παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα, με την ονομασία «Ταυτότητα forum», που παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», από τον ιδρυτή και πρόεδρο της Κίνησης Δανειοληπτών Γιώργο Μπαρτζώκη, με βασικό πολιτικό στόχο, τη διαγραφή των χρεών της πατρίδας και των νοικοκυριών.
Νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε: «Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές, γιατί υπάρχει κενό χρηματοδότησης της χώρας. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντιμετωπίζει χαλαρά, ζητήματα πολύ σοβαρά. Έχουμε ραντεβού τις προσεχείς ημέρες, για κάποιο έντοκο γραμμάτιο και μετρά για κάποιο ομόλογο. Χρειαζόμαστε 6 δισεκατομμύρια, τις προσεχείς έξι εβδομάδες.
Αν σε ένα από αυτά τα ραντεβού, η χώρα μας δεν είναι συνεπής, υπάρχει πιστωτικό γεγονός και πτώχευση. Ό,τι γλιτώσαμε τέσσερα χρόνια, μπορεί να το πάθουμε τώρα. Βέβαια, αυτά τα χρόνια την πτώχευση τη γλιτώναμε με λάθος τρόπο, με δανεικά. Από το 2009 το λέω. Κάθε φορά με αξιολόγηση και δώσ” του αξιολόγηση και να περνάμε από τη Βουλή μεταρρυθμίσεις.

Μας κράτησαν, χωρίς πτώχευση Παπανδρέου και Σαμαράς. Τύποις όμως, ουσιαστικά πτωχεύσαμε από το 2009. Τούτοι τώρα, δείχνουν χαλαρότητα και ανευθυνότητα. Η θέση της «Ενωσης Κεντρώων» πάντα ήταν για μια οικουμενική κυβέρνηση»... (ingossip)