Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Οι λάτρεις του βινυλίου πάνε Τεχνόπολη!!!


Το «Vinyl is back», η κορυφαία διοργάνωση για το βινύλιο, το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, το τριήμερο 13, 14 και Μαρτίου 2015...


Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου όταν η βελόνα του πικ-απ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία, έφερε κοντά μια ομάδα ανθρώπων που δημιούργησε το Vinyl is back. 
Μόνιμος τόπος διεξαγωγής είναι το Κτήριο «Μηχανουργείο» (Δ12) στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, όπου επί τρεις μέρες το βινύλιο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής!
Το Vinyl is back γρήγορα έγινε ένα «πάρκο ψυχαγωγίας» για τους μουσικόφιλους, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με την μουσική.
Τώρα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ηχογραφήσεις σε βινύλιο μύθων της μουσικής όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, οι Rolling Stones, οι Beatles, ο Jimi Hendrix, αλλά και νέους μουσικούς που παίζουν με πάθος όπως οι Black Keys και φυσικά τους U2, Nick Cave, Tom Waits, Γιάννη Αγγελάκα και πολλούς άλλους!
Το 1999 ξεκίνησε η ψηφιακή επανάσταση και σταδιακά πήρε τα ηνία στο μοίρασμα της μουσικής και της αγοράς. Ξεκινώντας με το πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων Napster, το νέο μέσο ψηφιακής μουσικής οδήγησε σε αυτό που έχει γίνει η νούμερο ένα στην πώληση μουσικής στον κόσμο, το iTunes. Παράλληλα όμως έφερε μείωση των πωλήσεων και μοιραία έκλεισαν, δισκογραφικές εταιρείες που κήρυξαν πτώχευση, αλλά και μείωση των πωλήσεων στα megastores, στα δισκοπωλεία και στη μουσική βιομηχανία. Έτσι άλλαξε ο παγκόσμιος χάρτης της μουσικής.
Τα παραδοσιακά δισκάδικά με βινύλια άντεξαν στο χρόνο και στην κρίση, αναπτύχθηκαν και εξακολουθούν να ανάβουν την φλόγα και το πάθος για τις παλιές καλές μέρες της μουσικής και της δισκογραφίας !
Τοποθεσία: Τεχνόπολη, Κτίριο Δ12 «Μηχανουργείο», Πειραιώς 100, Γκάζι
Ημερομηνία: 13 – 15 Μαρτίου 2015
Ώρες: 13/3 στις 5-9 μ.μ. & 14, 15/3 στις 11 π.μ. – 9 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη