Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

«Με λυμένο χειρόφρενο»… στην προθήκη της αυλής μας!!!

...με τη «φωνή» & την υπογραφή της Μάρτυ


Το μεγαλύτερο ταξίδι είναι ο άνθρωπος. Η Σωτηρία πραγματοποιεί τρία ταξίδια σταθμούς. Βρίσκεται στους μεγάλους δρόμους της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής...


Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά της στην καμπίνα της νταλίκας, μακριά από το εφηβικό της δωμάτιο, γνωρίζεται μαζί του με τρυφερότητα αλλά και τσαγανό. Η Σωτηρία διψά για το διαφορετικό, για τις αποχρώσεις της εμπειρίας, έχει περιέργεια για το ανεξερεύνητο του κόσμου των νταλικέρηδων.
Πίσω από το παρμπρίζ γίνεται κάτι καινούργιο μέσα της, με την ταχύτητα που γράφει τα χιλιόμετρα. Μνήμες, βιώματα και οικογενειακές σχέσεις επαναπροσδιορίζονται, ώστε η Σωτηρία να οδηγηθεί στην ελευθερία των επιλογών της.
Θα διασταυρωθεί με τον έρωτα στην Κωνσταντινούπολη και στη Βαγδάτη, ντυμένη αγόρι! Στις περιηγήσεις της με την νταλίκα η Σωτηρία μαθαίνει ότι σε κάθε δρόμο της ζωής της, κακοτράχαλο ή λεωφόρο, παράκαμψη ή ευθεία, κρατά γερά το τιμόνι.

Κοιτάζει στους καθρέφτες τους άλλους με κατανόηση. Αποφεύγει τους μονόδρομους και όταν πρέπει να στρίψει, στρίβει. Πάντα προς τα μπρος, με αναμμένα τα φώτα πορείας.