Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"Γιατί έπαψε να μ' απασχολεί, τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα..."


Το να πάψει να μ' απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, υπήρξε πράγματι μια τεράστια μάχη που έπρεπε να δίνω σ' όλη μου τη ζωή. Δεν έχει σημασία το αν πάντα ήμουν δυνατή. Παραμένω ένα ανθρώπινο ον και νοιάζομαι τόσο πολύ για...

τους άλλους, που πολλές φορές καταλήγω να πληγώνω τον εαυτό μου. Η δύναμή μου όμως, έρχεται ακριβώς απ' το γεγονός πως δεν αφήνω την πληγή αυτή να με σταματήσει απ' το να νοιάζομαι. Αρνούμαι ν' αφήσω το μίσος (των άλλων) να με σταματήσει απ' την προσπάθειά μου να κάνω τη διαφορά σ' αυτόν τον κόσμο ή να με κάνει να πάψω ν' αγαπώ εμένα και τους γύρω μου.
Χρειάζεται εμπειρία για να μάθεις να θέτεις όρια και με τα χρόνια έρχεται η σοφία. Δεν έχει σημασία τι καλό κάνεις. Οι άνθρωποι είναι μόνοι τους στο "ταξίδι". Οι άνθρωποι κάνουν υποθέσεις. Οι άνθρωποι κρίνουν. Οι άνθρωποι πληγώνονται κι έτσι οι άνθρωποι πληγώνουν...  
Αυτό που θέλω να σας πω, είναι πώς τελικά σταμάτησε να μ' απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα. 
Σταμάτησε να μ' απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, όταν συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καλά πράγματα ακόμη και για τον εαυτό τους.
Σταμάτησε να μ' απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, όταν κατάλαβα οτι η μόνη γνώμη που έχει σημασία για μένα είναι η δική μου.
Σταμάτησε να μ' απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, όταν έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου.
Όσο περισσότερο είμαστε σε ειρήνη με το ποιοι είμαστε, τόσο περισσότερο μπορούμε απλά να αγαπάμε. Αυτός είναι κι ο λόγος που προσπαθώ να βοηθήσω και τους άλλους να το μάθουν αυτό. Να μάθουν πως μπορούν ν' αλλάξουν τα πράγματα. 
Πολλοί άνθρωποι μου λένε... "Μακάρι να είχα την αυτοπεποίθησή σας."
Καλοί μου, αυτό είναι επιλογή.
Σας το λέω τώρα: θα πρέπει να κάνετε αυτή την επιλογή για τον εαυτό σας. Όταν σηκώνεστε το πρωί, σταματήστε την αρνητική συζήτηση που "παίζει" στον αυτόματο, στο μεγάλο, όμορφο μυαλό σας. Πείτε στον εαυτό σας πως σας εγγυάται μόνο αυτή την ημέρα, έτσι ώστε να μην χάνετε το χρόνο σας μισώντας τον εαυτό σας. Πείτε στον εαυτό σας πως είστε όμορφη και έξυπνη. Μια υπέροχη σύζυγος/μητέρα/φίλη/αδελφή/ποιήτρια/κηπουρός/ερωμένη κλπ. Μπορεί να χρειαστεί να το υπενθυμίζετε αυτό στον εαυτό σας, όλη την ημέρα. Τότε, θα έρθει η ημέρα που θα πρέπει να το πείτε στον εαυτό σας, μόνο μια φορά το πρωί κι ίσως ακόμη μία φορά μέσα στην ημέρα!
Τότε, μια μέρα θα ξυπνήσετε και απλώς ΘΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!
Είναι επιλογή σας ν' αφήσετε και σήμερα, να παίζει το μισητό μήνυμα στο μυαλό σας ή να το σταματήσετε και να το αντικαταστήσετε απ' το μήνυμα της χάρης, της αγάπης και της συμπόνιας που σας αξίζει.
Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αναπτυχθούμε και ν' αλλάξουμε; Όχι. Η ζωή είναι σκληρή και μερικές φορές είμαστε αντιμέτωποι με την ανάγκη της επανόρθωσης. Να πούμε συγγνώμη. Να παλέψουμε μ' ένα ζήτημα που απασχολεί τη ζωή μας.
Μαντέψτε λοιπόν...τι;! Δεν χρειάζεται να μισείτε τον εαυτό σας μέσα από αυτό. Μπορείτε να αγαπάτε τον εαυτό σας μέσα από αυτό. Θεωρείτε ότι δεν ακούγεται καλύτερα; Αγαπήστε τον εαυτό σας μέσα απ' τη ζωή, όπως θ' αγαπούσατε ένα παιδί όσο θα λάμβανε τα δικά του μαθήματα μέσα απ' τη ζωή. Να είστε καλός φίλος του εαυτού σας. Περιτριγυρίστε τον εαυτό σας με υπέροχους ανθρώπους που σας αγαπούν γι αυτό που είστε (και που τους αγαπάτε κι εσείς γι αυτό που είναι). Η ζωή είναι πολύ μικρή για οτιδήποτε λιγότερο!


Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.huffingtonpost.com και το υπογράφει η January Harshe, blogger, σύζυγος και μαμά πέντε παιδιών!