Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η Μαρία Γαβριελάτου, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Η Μαρία, η γυναίκα που δεν αφήνει τη στιγμή να πάει χαμένη και παίρνει δύναμη και πίστη από αυτή, ήρθε λίγο πριν τις Απόκριες φορώντας τη μάσκα της αλήθειας και ανοίγοντας την καρδιά της, ανάμεσα στα τόσα που είπαμε, μας επισήμανε τούτο…

«να μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε»!!!    

Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια;
Από τα παιδικά μου χρόνια μου έχει λείψει η ανεμελιά και χρώματα και αρώματα της γειτονιάς μου.

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν;
Ίσως φανεί σε πολλούς περίεργο αλλά λάτρευα τον Πινόκιο και ο λόγος είναι γιατί μέσα από τα ψέματα του πάλευε να βγάλει τις αλήθειες του.

Τι είναι για εσάς οι φίλοι;
Φίλοι…. ανεκτίμητα κομμάτια της ζωής μου που μοιράζω και μοιράζομαι μαζί τους τα καλά και τα κακά.

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει;
Έχω συγχωρέσει κατά καιρούς πολλούς που με πίκραναν αλλά κάποιους τους έβγαλα τελείως από την ζωή μου από ανάγκη να προστατέψω τον εαυτό μου.

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας;
Η υπομονή και η επιμονή μου.

Τι είναι για εσάς η δυστυχία;
Δυστυχία και από μόνη της η λέξη, μου την προκαλεί. Δυστυχία είναι να μην έχεις την υγεία σου, να ξυπνάς και να είσαι σε μια μιζέρια, δυστυχία είναι να μην αγαπάς και κυρίως να μην ονειρεύεσαι.

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα;
Το βασικό μου ελάττωμα είναι πως είμαι ανοιχτό βιβλίο και κάποιοι συχνά πυκνά το εκμεταλλεύονται.

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε;
Την μοίρα όσο και να θέλεις αν πεισμώσει δεν καλοπιάνετε με τίποτα και επειδή μου έχει γυρίσει πολλές φορές την πλάτη άλλες τόσες της την γύρισα και εγώ και πάλεψα μόνη μου να βρω την άκρη χωρίς να περιμένω τίποτα και από κανέναν!

Τι είναι για εσάς η ευτυχία;
Ευτυχία για μένα εκτός από την οικογένεια μου είναι να ξυπνώ το πρωί και να βλέπω τον ήλιο.

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας;
Με χίλιους δυο τρόπους, είμαι τόσο παρορμητική με αυτούς που αγαπώ που δίνω τα πάντα!

Έχετε προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη του άλλου;
Όχι, και νιώθω ευτυχισμένη γι'αυτό γιατί δεν άντεχα το αντίθετο.

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι;
Για απλά και ασήμαντα ναι έχω μετανιώσει για καθοριστικά θέματα όχι γιατί μέσα από αυτά έμαθα άσχετα αν τσαλακώθηκα μέχρις εσχάτων.

Τι είναι αυτό που σας δίνει ενέργεια;
Η δημιουργία αυτό μου δίνει ενέργεια. Αν μια μέρα για παράδειγμα δεν ασχοληθώ με την συγγραφή ή με τις κατασκευές που φτιάχνω νιώθω να χάνω κομμάτι του εαυτού μου.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας;
Ναι η αισιοδοξία υπάρχει στο λεξικό μου είναι η κινητήριος δύναμη μου και περισσότερο στις δύσκολες στιγμές που πέρασα τα τελευταία χρόνια που δεν ήταν και λίγες αν δεν είχα στο πέρασμα του μυαλού μου την αισιοδοξία δεν ήξερα αν θα κατάφερνα να βγω δυνατή και να συνεχίζω να ελπίζω.

Τι συναίσθημα σας δημιουργεί η καθημερινότητα;
Το συναίσθημα του άγχους και τον πόλεμο που ξεκινώ από το πρωί με την ώρα τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα του ρολογιού. Έπρεπε το 24ωρο να ήταν μεγαλύτερο και ο χρόνος να μέτραγε διαφορετικά.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό;
Με την συγγραφή του τρίτου μου βιβλίου και με τις κατασκευές μου. Ευτυχώς η ανεργία για άλλη μια φορά το μόνο που μου προσφέρει είναι χρόνο, δώρο πολύτιμο για μένα.

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας;
Δεν νομίζω κανείς να μπορέσει να κλέψει κάτι από το θησαυροφυλάκιο της ψυχής μου γιατί απλά τα έχω καλά φυλαγμένα με αλυσίδες αγάπης και λουκέτα ευτυχίας, δυνατά και αναλλοίωτα στον χρόνο.

Ποιο βιβλίο θα θέλατε να είχατε γράψει;
Είναι τόσα πολλά τα βιβλία που θα ήθελα να είχα γράψει μα το αγαπημένο μου είναι η Αναδυομένη του Γ. ΞΕΝΌΠΟΥΛΟΥ, ένα βιβλίο που λάτρεψα σε πολλή μικρή ηλικία .

Σε ποια ταινία θα θέλατε να ήσασταν πρωταγωνιστής;
Θα ήθελα να ήμουν η Σκάρλετ Ο' Χάρα στο ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι;
Αγαπημένο μου τραγούδι είναι το No,Je Ne Regette Rien της Εντιθ Πιαφ που την λατρεύω και αν ακούσετε προσεχτικά τους στίχους θα καταλάβετε γιατί!

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;
Αγαπημένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι και τα γούρια μου είναι τα πρώτα ρουχαλάκια που έχω κρατήσει από την γέννηση των παιδιών μου.

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
Αγαπημένη ατάκα; Μην μου μιλάτε γράφω! Αυτή η φράση-ατάκα παίζει κάθε μέρα στο σπίτι μου.

Πως φαντάζεστε τον κόσμο από ψηλά;
"Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά..." τραγουδάει ο Χατζής και εγώ απλά τον φαντάζομαι σαν μια μικρή κουκκίδα που με ανάσες ζωής δίνει λάμψεις στο σύμπαν όλο.

Ποιο υπουργείο θα θέλατε να αναλάβετε και για ποιο λόγο;
Το υπουργείο Παιδείας γιατί νομίζω πως ένα κράτος για να υφίσταται πρέπει η υγεία και η παιδεία να λειτουργεί άψογα.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή;
Τον νόμο που θα μου επέτρεπε να κρεμάσω στο Σύνταγμα όλα τα λαμόγια που κατέστρεψαν τον τόπο μας.

Ποιόν από τους πολιτικούς μας, θα θέλατε να τον δείτε ως ήρωα σε καρτούν;
Είναι καρτούν από μόνοι τους και μάλιστα σε δράμα έκδοση γιατί να βασανίσω τον εαυτό μου βλέποντας τους και αλλιώς;

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους;
Την υποκρισία και ότι συνεπάγεται από αυτήν, πχ πισωμαχαιρώματα και τα σχετικά!

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε;
Αετός για να μπορώ να πετάω!

Πιστεύετε στα όνειρα;
Ναι, πιστεύω στα όνειρα και δυστυχώς τα καλά μου βγαίνουν σπάνια ενώ τα κακά αμέσως.

Τι κάνετε πριν πέσετε το βράδυ για ύπνο;
Ευχαριστώ τον Θεό που έχει την οικογένεια μου καλά, που μου έδωσε την δύναμη να ζήσω και αυτή την μέρα με την ελπίδα να μου χαρίσει και την επόμενη.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;
Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές, αποφεύγω να δίνω συμβουλές ακόμα και στα παιδιά μου γιατί δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο άξια είμαι αλλά την γνώμη μου και την εμπειρία μου την δίνω και σε ένα παιδί το μόνο που θα του έλεγα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΠΆΨΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΚΕΙΝΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ Η ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΙΑΣΤΟ!


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο υπέροχες κόρες. Σπούδασα και εργάστηκα στον τομέα της αισθητικής-κοσμετολογίας. Σήμερα ασχολούμαι με την κατασκευή σκηνικών κυρίως σε παραστάσεις μπαλέτου και με την δημιουργία έργων τέχνης, αλλά η συγγραφή θα'ναι για πάντα η προτεραιότητα μου και η μεγάλη μου αγάπη.
Από μικρό παιδί είχα το γλυκό σαράκι της συγγραφής. Έγραφα, τα δικά μου παραμύθια και όταν δεν είχα κοντά μου κάποια φίλη να συμπρωταγωνιστήσει έστηνα τον δικό μου θίασο και έπαιζα τα παραμύθια μου φορώντας τα φορέματα της μητέρας μου ταξιδεύοντας σε κόσμους μαγικούς που είχε πλάσει η δική μου φαντασία. Μικρά σημειώματα και σκέψεις ψυχής φύλαγα καλά κλειδωμένα στα συρτάρια μου ώσπου ήρθε η στιγμή πριν χρόνια να πάρω την απόφαση να γράψω πιο δομημένα.

Το πρώτο από τα τέσσερα μυθιστορήματα που έχω γράψει και εκδόθηκε ήταν η ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ, ένα βιβλίο που είχε τέτοια αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό που άπειρες φορές ένιωσα την ευτυχία και την δικαίωση για τον κόπο μου. Το επόμενο βιβλίο μου το ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ήταν το δεύτερο που εκδόθηκε και ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια. Είμαι διαχειρίστρια της ομάδας ΄΄ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΑΝΤΕΛΑ΄΄ στο facebook και της σελίδας ΟΝΕΙΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ όπου εκεί υπάρχουν οι δημιουργίες μου. Τα βιβλία μου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ, Παύλος Ανδριάς)