Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η Πέγκυ Φούρκα, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Η Πέγκυ, η δημιουργός της αγάπης, της αισιοδοξίας και της έκφρασης, μέσα από την κουβέντα που κάναμε, μας γέμισε με πλήθος από ελπιδοφόρα μηνύματα για την υλοποίηση των στόχων μας…



Τι σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Από τα παιδικά μου χρόνια μου έχει λείψει η ανεμελιά που είχα και οι βόλτες με το ποδήλατο στην εξοχή. Μπορεί να ακουστεί περίεργο ,αλλά νιώθω ότι διατηρώ ακόμη ένα κομμάτι από την παιδικότητα μου, το οποίο με βοηθάει στη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ,αλλά και στην επαφή μου με τα παιδιά.

Ο αγαπημένος ήρωας των παραμυθιών, ποιος ήταν; Αγαπούσα πολύ τα παραμύθια του Άντερσεν και ιδιαίτερα το κοριτσάκι με τα σπίρτα.

Τι είναι για εσάς οι φίλοι; Οι φίλοι έχουν κυρίαρχο ρόλο  στη ζωή μου, όπως και η οικογένεια!!! Χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρηθεί μια φιλία στο χρόνο. Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι μπορείς να μοιραστείς τη λύπη και κυρίως τη χαρά σου!

Θα συγχωρούσατε κάποιον που σας έχει πικράνει; Πάντα συγχωρώ εκείνους που αγαπώ!

Ποιο θεωρείτε ως Θείο δώρο στο χαρακτήρα σας; Ότι πάντα προσπαθώ να αντιμετωπίζω με χιούμορ τη ζωή…

Ποιο είναι το βασικό σας ελάττωμα; Είμαι τελειομανής και γίνομαι κουραστική  όταν  προσδοκώ κι από τους άλλους να γίνονται όλα στην εντέλεια.

Αν η μοίρα σας γύριζε την πλάτη, τι θα κάνατε για να την καλοπιάσετε; Δεν πιστεύω στην μοίρα, πιστεύω στον Θεό! Ευγνωμονώ για τις ευχάριστες στιγμές και προσπαθώ να υπομένω τις δυσκολίες της ζωής!

Πως εκδηλώνεται την αγάπη σας; Με λόγια αγάπης και κυρίως με πράξεις!

Έχετε μετανιώσει ποτέ για κάτι; Μετανιώνω περισσότερο για πράγματα που δεν έκανα ,παρά για εκείνα που τόλμησα να κάνω, ακόμη κι αν απεδείχθησαν λάθος!

Τι είναι αυτό που σας δίνει ενέργεια; Ενέργεια μου δίνει η αγάπη !Η αγάπη για το παιδί μου, για την οικογένεια μου και για τη δουλειά μου! Εισπράττω πολλή αγάπη κι από τα παιδιά στα σχολειά που επισκέπτομαι και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά.

Η αισιοδοξία, υπάρχει στο λεξικό της ζωής σας; Νομίζω ότι η αισιοδοξία στις μέρες μας είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να ζούμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε!!!

Τι συναίσθημα σας δημιουργεί η καθημερινότητα; Ανάμικτα συναισθήματα γιατί έχει δυσκολίες ,αλλά  προσπαθώ να βλέπω τα θετικά της κάθε μέρας! Άλλωστε και τα απλά καθημερινά πράγματα καμιά φορά υποτιμούμε πόσο σημαντικά είναι.

Με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό; Περιμένω με ανυπομονησία να εκδοθεί το νέο μου βιβλίο «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» από τις εκδόσεις Ψυχογιός με θέμα Τo σχολικό εκφοβισμό! Επίσης  εικονογραφώ νέα βιβλία αξιόλογων συγγραφέων που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους!

Τι δεν θα θέλατε να μη σας κλέψουν από το θησαυροφυλάκιο της ψυχή σας; Την ευαισθησία μου απέναντι στον συνάνθρωπο.

Ποιο βιβλίο θα θέλατε να είχατε γράψει; Θαυμάζω πολλούς  χαρισματικούς Έλληνες συγγραφείς !. Θα σας πω όμως ποιο βιβλίο πραγματικά «μίλησε» στην καρδιά μου.
Το τελευταίο βιβλίο που εικονογράφησα: Της Ιωάννας Σκαρλάτου «Χριστούγεννα στην κοιλιά της μαμάς μου» Ένα βραβευμένο τρυφερό βιβλίο που περιγράφει το θείο δώρο της γέννησης ενός μωρού.  Με άγγιξε πολύ και το αγάπησα ιδιαίτερα!!! Δεν το έγραψα ,αλλά χαίρομαι τόσο πολύ που το  εικονογράφησα που το νιώθω και δικό μου!

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Δεν έχω κάποιο γούρι ,έχω όμως ένα φυλαχτό  από το Άγιο Όρος .

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;
Αν κρίνεις τους ανθρώπους, δεν έχεις χρόνο να τους αγαπήσεις.(Μητέρα Τερέζα)

Πως φαντάζεστε το μέλλον των ΜΜΕ μέσα από την κρίση που βιώνουμε;  Ελπίζω να μας ευαισθητοποιούν και να μην μας αποπροσανατολίζουν.

Η εξουσία πιστεύετε, φιμώνει τις τέχνες από φόβο ή από ανικανότητα να τις στηρίξει; Η τέχνη δεν είναι εύκολο να φιμωθεί, παρ όλο που η εξουσία τη φοβάται.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων; Η ιστορία μας έχει αποδείξει πως οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι έχουμε δύναμη! Το ξεχνάμε δυστυχώς και η έλλειψη αυτοπεποίθησης μας αποδυναμώνει…

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «νομοθέτη», ποιο νόμο θα θέτατε σε εφαρμογή; Να υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, έμπειροι ψυχολόγοι ώστε να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται τα θέματα  εκφοβισμού.

Ποιόν από τους πολιτικούς μας, θα θέλατε να τον δείτε ως ήρωα σε καρτούν; Πραγματικά κανέναν! Δεν ξέρω εάν κάποιος συνάδελφος θα μπορούσε να εμπνευστεί από κάποιον πολιτικό εγώ πάντως όχι…

Τι φοβάστε περισσότερο, από τους ανθρώπους; Φοβάμαι τους υποκριτές και  τους συμφεροντολόγους  ! Κυρίως φοβάμαι εκείνους που  έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και βρίσκονται σε θέση ισχύος…

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της ζώο, τι θα θέλατε να είστε; Αγαπώ πολύ όλα  τα ζώα! Θα μου άρεσε να είμαι ελάφι …αλλά για μια μόνο ημέρα!
(Κατά προτίμηση όχι σε μέρος που επιτρέπεται το …κυνήγι!)

Πιστεύετε στα όνειρα; Πιστεύω στα όνειρα της ζωής!!! Πρέπει να τολμάμε να ονειρευόμαστε και να κυνηγάμε τα όνειρά μας!

Τι κάνετε πριν πέσετε το βράδυ για ύπνο; Αγκαλιάζω τον μικρό μου πρίγκιπα.

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Θα του έλεγα να πιστεύει στ ον  εαυτό του, να πολεμάει για τα πιστεύω του και παλεύει για την υλοποίηση των στόχων του.



Γεννήθηκα στην Αθήνα, έχοντας καταγωγή από την όμορφη Πελοπόννησο. Από μικρή μου άρεσε να δημιουργώ τους δικούς μου ήρωες και να ταξιδεύω μαζί τους μέσα από τα χρώματα και τις γραμμές.
Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ζωγράφος από νεαρή ηλικία ,ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα ελεύθερου σχεδίου ,σύνθεσης , χρώματος, καθώς επίσης σεμινάρια επεξεργασίας φωτογραφίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και computer graphics .
Στη συνέχεια φοίτησα για τρία χρόνια στην ιδιωτική σχολή καλών τεχνών του ζωγράφου Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Παρακολούθησα μαθήματα αγιογραφίας, ιστορίας της τέχνης, βιτρό, και συντήρησης έργων τέχνης.. Ολοκληρώνοντας της σπουδές μου, δημιούργησα φορητές εικόνες, πολλές από τις οποίες έχουν τυπωθεί και σε ευχετήριες κάρτες και επίσης αγιογράφησα το τέμπλο σε παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στην Πελοπόννησο.
Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε στο παιδικό βιβλίο. Από το 1996 συνεργάζομαι με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς δίνοντας ζωή σε πολλά βιβλία για παιδιά ,μεταξύ των οποίων και δύο σχολικά βιβλία :(Μελέτη Περιβάλλοντος της Ά Δημοτικού και το βιβλίο Θρησκευτικών της ΄Γ Δημοτικού).
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και έχω εκδώσει τρία βιβλία.
Τα βιβλία είναι για εμένα πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Οι ήρωες που ξεπροβάλλουν από τις λέξεις με καλούν να τους δώσω μορφή ,έκφραση ,ζωή .Κάθε βιβλίο ένα ακόμα μαγικό ταξίδι και κάθε ήρωας… ένα κομμάτι από εμένα!

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)