Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

5 εύκολοι τρόποι για να βρεις τη χαμένη σου αισιοδοξία...


Έχασες τη δουλειά σου; Χώρισες; Έχεις οικονομικά προβλήματα; Μάθε λοιπόν, πως κανένα από αυτά δεν θα έπρεπε να επηρεάζει την ευτυχία σου...



1. Βάλε τέλος στην αυτοκριτική
Ωραία, έκανες λάθη! Και; Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε! Το θέμα είναι να μην μείνεις εκεί κολλημένος στα λάθη σου και να πας παρακάτω. Σταμάτα την αυτοκριτική, γιατί δεν βγαίνει τίποτα καλό από αυτήν. Ό,τι έγινε έγινε! Ψάξε και βρες τώρα τρόπους να προχωρήσεις!

2. Βρες το πραγματικό σου κάλεσμα
Αν έγινες δικηγόρος για να ευχαριστήσεις τους γονείς σου, ή αν είσαι οικονομολόγος και δεν έχεις ιδέα τί να κάνεις με το πτυχίο σου, τότε ήρθε η ώρα να ανοίξεις τους ορίζοντές σου. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα, αλλά από την άλλη μην μένεις κολλημένος σε ένα πτυχίο απλά και μόνο επειδή υπάρχει κρεμασμένο στον τοίχο σου! Βρες αυτό που σου αρέσει πραγματικά στη ζωή!

3. Νοιώσε άνετα με οτιδήποτε μη τέλειο
Η πίεση του να τα κάνεις όλα τέλεια είναι μεγάλη! Απαλλάξου από αυτήν! Ακόμα και αν προσπαθείς υπερβολικά να είσαι ο τέλειος γονιός, ο τέλειος σύζυγος και η τέλειος εργαζόμενος, κάτι θα πάει στραβά! Οπότε αποδέξου πως απλά είσαι άνθρωπος και όχι superman και ζήσε μία πιο ήρεμη ζωή!

4. Βρες τη χαρά ακόμα και στη λύπη
Όλοι έχουμε άσχημες μέρες! Το σημαντικό όμως είναι να μένεις θετικός και να μην σε παίρνει από κάτω. Κάτσε και φιλοσόφησέ το! Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί μία άσχημη κατάσταση με το να νοιώθεις άσχημα; Όχι! Άρα άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για να αλλάξει η ζωή σου!

5. Ζήτα βοήθεια

Όλοι θέλουμε να είμαστε αφεντικά της ζωής μας, αλλά μερικές φορές απλά δεν γίνεται! Όταν λοιπόν νοιώθεις χαμένος, απλά ζήτα βοήθεια από την οικογένειά σου, τους φίλους ή τους συνεργάτες σου! Θα νοιώσεις καλύτερα και θα έρθεις ακόμα πιο κοντά με άτομα του στενού σου περιβάλλοντος! (clopyandpaste)