Σάββατο 26 Απριλίου 2014

«Σκρατς» και κέρδισαν ΟΛΟΙ… Έτσι απλά!!!


Η Πρωτομαγιά είναι η ιστορική επέτειος υπενθύμισης των εργατικών αγώνων παγκοσμίως, αλλά φέτος για την Ελλάδα είναι και η ημέρα που οι πολίτες θα μπορούν να ριχτούν στον «αγώνα» των  κερδών με ένα παλιό γνώριμο...


Ο λόγος για το ΞΥΣΤΟ και τα υπόλοιπα νέα λαχεία, η διάθεση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. την επόμενη Πέμπτη (1/5). Έπειτα λοιπόν από απουσία 11 χρόνων, ο γνωστός από τα παλιά, το ΞΥΣΤΟ, επανέρχεται στη ζωή μας με νέο όνομα. Θα ονομάζεται πλέον «Σκρατς» και εκτιμάται ότι θα αγαπηθεί από το κοινό όπως ο  πρόγονός του. Σε αυτό άλλωστε συνηγορεί η υφή του παιχνιδιού, καθώς το «Σκρατς» ως στιγμιαίο λαχείο είναι ένα απλό, γρήγορο και κυρίως άμεσης νίκης παιχνίδι (σ.σ. ο παίκτης μαθαίνει την ίδια στιγμή το ποσό που κερδίζει), ενώ στη… γοητεία του συμβάλλει το γεγονός της υψηλής αναλογίας επιτυχίας που παρουσιάζει (κερδίζει 1 στους 4 συμμετέχοντες).
Μεγάλα και γρήγορα κέρδη
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα «Σκρατς» θα διαθέτουν ποικιλία θεμάτων καθώς θα κυκλοφορήσουν σε 4 τύπους:
# Τα «Τυχερά φλουριά»: Θα κοστίζουν €1, θα έχουν συχνότητα νίκης 1 προς 4,8 και το μεγάλο βραβείο που θα προσφέρουν ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
# Τα «Μετρητά 24 καρατιών»: Θα κοστίζουν €2 ευρώ, θα έχουν συχνότητα νίκης 1 προς 4,4 και το μεγάλο τους βραβείο θα είναι της τάξης των 100.000 ευρώ.
# Τα «Μαγικά κεράσια»: Θα κοστίζουν €3, θα έχουν συχνότητα νίκης 1 προς 4,2 και το μεγάλο τους βραβείο θα είναι 200.000 ευρώ.
# Τα «Σμαραγδένια εφτάρια»: Θα κοστίζουν €5, θα έχουν συχνότητα νίκης 1 προς 3,9 (η μεγαλύτερη αναλογία νίκης μεταξύ όλων των στιγμιαίων λαχείων)  και το μεγάλο βραβείο που θα προσφέρουν ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.
Πού θα πωλούνται

Σε ό,τι αφορά τα σημεία από όπου οι παίκτες θα μπορούν να προμηθεύονται το «Σκρατς», να πούμε ότι σε πρώτη φάση το στιγμιαίο λαχείο θα διατίθεται από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, τους λαχειοπώλες και κάποια επιπλέον σημεία πώλησης (π.χ. περίπτερα, καταστήματα ψιλικών), όπως γινόταν και στο παρελθόν. Όσο για τη μορφή του κάποια σχετικά ρεπορτάζ σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται τα «Σκρατς» να μην έχουν μόνο την παραδοσιακή χάρτινη ή πλαστικοποιημένη μορφή αλλά να υπάρξει και η ηλεκτρονική εκδοχή τους σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων του παιχνιδιού. Να σημειωθεί τέλος ότι αναφορικά με την προμήθεια των πρακτόρων, αυτή φέρεται να έχει συμφωνηθεί ποσοστιαία στο 8% για το «Σκρατς» και στο 10% για τα υπόλοιπα Λαχεία… (iapopsi)