Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εννιά εύκολοι τρόποι για να αγγίξετε την ευτυχία!



Είστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Πιστεύετε ότι κάτι σας λείπει για να είστε χαρούμενοι; Αν έχετε αμφιβολίες, σας δίνουμε εννιά συμβουλές για να αγγίξετε την πολυπόθητη ευτυχία...


Βασική προϋπόθεση είναι να καταλάβετε ότι μπορεί και πρέπει να είστε ευτυχισμένοι. Και αυτό γιατί πολλοί πιστεύουν ότι δεν το δικαιούνται και έτσι καταλήγουν να ζουν στη μιζέρια.
Η αλήθεια όμως είναι, όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, ότι η ευτυχία, όπως και όλα τα πράγματα στη ζωή, πρέπει να κερδίζεται. Πάρτε το λοιπόν απόφαση και ακολουθείστε τα εννιά απλά βήματα που ακολουθούν.

Καταλάβετε τι είναι αυτό που θα σας κάνει χαρούμενους. Όλοι έχουμε κάποια κριτήρια και επιλογές που μας προσφέρουν ικανοποίηση και ευτυχία.

Κάντε ένα πλάνο για την επίτευξη των στόχων εκείνων που θα σας οδηγήσουν στην ευτυχία. Η ευθυμία και η χαρά θα μεγαλώνει όταν τους πλησιάζετε και κυρίως όταν τους υλοποιείτε.

Διατηρείστε γύρω σας μόνο χαρούμενους ανθρώπους. Μόνο έτσι θα περιστρέφονται όλα γύρω από ευχάριστα πράγματα, είτε πρόκειται για δράσεις είτε απλά για συνομιλίες. Θα αποφύγετε έτσι τη μιζέρια και τον αρνητισμό.

Σε δύσκολες στιγμές ή ατυχίες, μην τα παίρνετε όλα προσωπικά και μην ρίχνεται τον εαυτό σας σε αρνητικές σκέψεις.
Σκεφτείτε αντίθετα κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό σας.

Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα για να κάνετε μόνο θετικές σκέψεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να πάρετε τη δύναμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες.

Κάντε κάθε μέρα κάτι όμορφο για εσάς. Είτε αυτό είναι ένα γρήγορο γεύμα, είτε ένα χαλαρωτικό ντους, είτε μια μικρή αγορά.
Ο,τιδήποτε προσθέσει μια ευχάριστη «πινελιά» στηζωή σας.

Αναζητήστε το χιούμορ. Να βρίσκετε πάντα τα αστεία και εύθυμα στοιχεία γύρω σας. Αφαιρέστε τη σοβαρότητα και τη βαρύτατα των πραγμάτων και των γεγονότων, όσο αυτό είναι εφικτό. Θα δείτε αμέσως διαφορά στη διάθεσή σας.

Ακολουθείστε υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Μόνο η σωματική και πνευματική υγεία θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εύθυμοι και θετικοί.

Και τέλος καταλάβετε ότι αξίζετε, ότι δικαιούστε την ευτυχία. Αν το πιστέψετε τότε υποσυνείδητα θα αρχίσετε να στοχεύετε σε αυτή. Και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος θα τοκαταφέρετε... (vipnews)