Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έως 17 Μαΐου η υποβολή εργασιών για το Δημοσιογραφικό Βραβείο "Ελένη Βλάχου 2013"



Ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ
Για έκτη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου», που από το 2003, το βραβείο  απονέμεται κάθε δυο χρόνια...

«σε δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα, για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων».
Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000€ και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν έργα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων και των blogs) σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής άρθρων για τον προηγούμενο διαγωνισμό (11/05/2011). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως ενθαρρύνεται η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό.
Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή πέντε δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο), καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό, πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την 17η Μαΐου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στη διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de ) ή μέσω ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση (παρακαλούμε όπως αναγράφετε τα στοιχεία του αποστολέα):

Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
Θέμα: «Βραβείο Ελένη Βλάχου»
Καραολή & Δημητρίου 3
106 75 Αθήνα

Ο νικητής ή η νικήτρια του διαγωνισμού θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή στην οποία μετέχουν  ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας και εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα (ΕΑΞΤ), του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αθηναϊκού–Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς και εκπρόσωπος της οικογένειας της Ελένης Βλάχου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας (κα Χριστοδούλου) στο τηλ. 210-7285225 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de . Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το βραβείο και τους νικητές των προηγούμενων διαγωνισμών, στην ιστοσελίδα: http://web.ana-mpa.gr/vlachou .
Έως σήμερα με το βραβείο Ελένη Βλάχου έχουν τιμηθεί οι  δημοσιογράφοι: Ιωάννης Ε. Διακογιάννης (2003), Κώστας Ιορδανίδης (2005),  Κώστας Αργυρός (2007),  Μαρία Νικολάου (2009) και  Άγγελος Αθανασόπουλος (2011).