Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

«Ένα γράμμα για τον αρχηγό» στο γραφείο της Κάλλης



Ο Άρης δεν είναι ένα συνηθισμένο τριτάκι. Είναι...
ο αρχηγός, είναι ο Άρης ο Λιοντάρης με τ’ όνομα! Όλα τα ξέρει, όλα τα καταφέρνει. Και καθόλου δεν μπορεί να περιμένει. Αν, μάλιστα, τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την αρχηγία του, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα των συμμαθητών του και οι πονοκέφαλοι των δασκάλων του… Όμως, ακόμα και οι αρχηγοί έχουν ευαίσθητα σημεία. Έτσι και ο Άρης έχει μια κρυφή αδυναμία στην Έλενα, τη συμμαθήτριά του με τα πιο όμορφα μάτια του κόσμου. Τι θα κάνει όταν θα τον καλέσει στο πάρτι των γενεθλίων της, βάζοντας τους δικούς της ασυνήθιστους όρους;

Αυτό είναι το οπισθόφυλλο του βιβλίου «Ένα γράμμα για τον αρχηγό»  της Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, σε εικόνες Αιμιλία Κονταίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και ανήκει στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες».

Ένα βιβλίο για το σχολικό εκφοβισμό, τους «νταήδες», τη σχολική ζωή με τα καλά και τα άσχημά της. Δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο με αυτό το θέμα που πολλοί μπορεί να μου πείτε!

Μέσα από μια πρωτότυπη ιστορία βλέπουμε ένα «νταή» να μαλακώνει, γιατί κάποιος βρήκε τον «κουμπί» του! Μέσα από την καθημερινότητα της σχολικής ζωής, πλέκετε μια ιστορία με ανάμεικτα συναισθήματα, συμπεριφορές, όνειρα, σχέδια,  που δεν αφήνουν αδιάφορο το μικρό αναγνώστη, καθώς τα συναντά και αυτός ο ίδιος.

Στο τέλος του βιβλίου μπορείτε να βρείτε σελίδες με παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news