Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Σαΐτη



Μιας σειρά από προτάσεις…



«Η επιστροφή του βασιλιά Γιγαντόκαρδου»
Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη
Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
Κατηγορίες: Ιστορίες για τις αλήθειες της ζωής, Παιδικά
Διαστάσεις: 14×21 cm
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 36
ISBN 978-960-487-361-6
Από 8 Ετών
Σε μία όμορφη Κηπούπολη, φημισμένη για τα γνήσια και υγιεινά όσπρια και λαχανικά της, όλα λειτουργούν ρολόι, χάρη στην αγάπη του βασιλιά Γιγαντόκαρδου για τους κατοίκους της μικρής γειτονικής πόλης. Πολύτιμος βοηθός του ο Ζιζάνιος, ένα μικρό σκανδαλιάρικο βλασταράκι. Όλα όμως αλλάζουν, όταν εμφανίζεται ο Μίστερ Φαστ Φούντιος με τη βοηθό του, Μις Κονσερβίτα. Ποιο θα είναι το μέλλον της Κηπούπολης; Τι θα κάνουν τα παιδιά;
Το βιβλίο ενισχύει την αξία της οικολογικής γεωργίας και της υγιεινής δια­τροφής και προβάλλει τη σημασία των αυτόχθονων σπόρων που μας δίνουν τους γνήσιους και ανόθευτους καρπούς της μάνας γης.
Η Σοφία Γραμμόζη-Σωπίκη είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών. Κυκλοφορούν αρκετά βιβλία της και πολλά έχουν βραβευτεί.
Η Λέλα Στρούτση εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2014. Η δουλειά της έχει διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


«Πάντα θα σ’ αγαπώ, παππού!»
Πηγή Γρύλλη
Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου
Κατηγορίες: Διαθεματικά παραμύθια, Παιδικά
Διαστάσεις: 24×22 cm
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 28
ISBN 978-960-487-357-9
Από 5 Ετών
Ο μικρός Νικόλας είναι πολύ δεμένος με τον παππού του. Περνούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους μαζί, διασκεδάζουν, τραγουδούν και παίζουν μουσική. Όταν, όμως, ο παππούς αρχίζει να ξεχνά και δυσκολεύεται να θυμηθεί ως και το όνομα του εγγονού του, εκείνος θυμώνει…
Μια ιστορία για την πολύτιμη και ξεχωριστή σχέση παππού και εγγονού, για την αξία και σημασία των οικογενειακών δεσμών και για το σεβασμό στην τρίτη ηλικία, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές της. Το 2017 απέσπασε Έπαινο Ιστορίας Βραχείας Φόρμας για παιδιά 3-6 ετών, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.
Η συγγραφέας Πηγή Γρύλλη είναι κοινωνική λειτουργός και δασκάλα. Κείμενά της έχουν διακριθεί σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Η εικονογράφος Μάρω Αλεξάνδρου είναι αυτοδίδακτη και έχει εικονογραφήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 150 παιδικά βιβλία κάθε είδους.



«Η χαρά, η αγάπη και τα δάκρυα»
Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Κατηγορίες: Παιδικά, Παραμύθια του παππού και της γιαγιάς
Σκληρόδετο με SPOT UV
Διαστάσεις: 23×29 cm
Σελίδες: 24
ISBN 978-960-487-368-5
Για όλες τις ηλικίες
Μία παντοτινή αγάπη γεννιέται σε μία πολιτεία μακρινή. Ο ήρωας κι η αγαπημένη του, ζουν τις συναρπαστικές τους περιπέτειες σε τόπους παραμυθένιους και προσπαθούν να ανακαλύψουν που βρίσκεται η χαρά, που κρύβεται η αγάπη, αλλά και που πηγαίνουν τα δάκρυα όταν στεγνώνουν.
Ας ψάξουμε να βρούμε τις απαντήσεις μέσα στις μαγευτικές ιστορίες του βιβλίου που κρατούν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους.


«Το δέντρο που γελούσε»
Κατερίνα Αναγνώστου
Εικονογράφηση: Πωλίνα Παπανικολάου
Κατηγορίες: Ιστορίες για τις αλήθειες της ζωής, Παιδικά
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14×21 cm
Σελίδες: 36
ISBN 978-960-487-371-5
Από 8 Ετών
Ένα δέντρο που αναπνέει σαν να γελά, καταφύγιο και φάρος για όποιον  κινδυνεύει να χαθεί, στέκεται  περήφανο και αγέρωχο. Γύρω απ’ τον κορμό του,  φτιάχνουν  τις φωλιές τους  ένα σωρό πλάσματα. Τα  δέχεται όλα πρόθυμα και τα καλωσορίζει γελώντας με την ανάσα του.
Μια νύχτα όμως, ένας κεραυνός  αλλάζει  τα πάντα!  Χαρακώνει τον ουρανό και καταλήγει ίσια πάνω  στο δέντρο. Κι εκείνο σταματά πια να γελά…
Θα καταφέρει άραγε  να ξαναβρεί το χαμόγελό του και να συνεχίσει τη ζωή του;
Ένα παραμύθι που μας θυμίζει πόσο σημαντικές για τη ζωή είναι  η  αλληλεγγύη  και  η  συλλογικότητα.