Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ποια ασφαλιστική εταιρεία βάρεσε κανόνι – Στον αέρα 142.000 ασφαλισμένοι…


Ξεκρέμαστοι είναι 142.000 Έλληνες ασφαλισμένοι μετά το «κανόνι» της...
 ασφαλιστικής εταιρείας Enterprise Insurance Company Plc και τα μέτρα κατά της εταιρείας που έλαβαν οι αρχές του Γιβραλτάρ, απαγορεύοντας την έκδοση νέων συμβολαίων και επιβάλλοντας παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή.
Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.
H Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Γιβραλτάρ (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά της ασφαλιστικής εταιρίας Enterprise Insurance Company Plc, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πλέον καλύπτονται μόνο από το Επικουρικό Κεφάλαιο για χρονικό διάστημα ενός μήνα.
Αρκετά έντονη ωστόσο είναι η ανησυχία για την κάλυψη των 142.000 Ελλήνων, αλλά και για την επιβάρυνση του ήδη ετοιμόρροπου Επικουρικού Κεφαλαίου, καθώς εκτιμάται ότι η είσπραξη ενός τόσο μεγάλου ποσού είναι αβέβαιη.

Στην Ελλάδα, για τον κλάδο υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία χερσαίων αυτοκίνητων οχημάτων, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρία έχει ορίσει ως ειδικό αντιπρόσωπο την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε. (fnews)