Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δάκρυα στο ΟΑΚΑ για την επιστροφή του «βασιλιά»... (video)


Ο Παναθηναϊκός έφερε χθες σε πέρας την αποστολή του αφού επικράτησε της Φενέρ στο ΟΑΚΑ με 76-67 (κάλυψε και τη διαφορά), βάζοντας έτσι τις βάσεις για την πρόκριση στους "8" της Ευρωλίγκα...


Ωστόσο το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα αφού όλα τα φώτα ήταν πάνω στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που επέστερεψε σαν αντίπαλος στο γήπεδο που αγαπήθηκε σαν Θεός.
Αυτό που έγινε με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει προηγούμενο. Ήταν 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα όταν ο Σέρβος πέρασε τη φουσούνα και 20.000 κόσμος όρθιοι δεν σταμάτησαν επί ένα τέταρτο να τον αποθεώνουν, ζητώντας την επίστροφή του.
Η συγκίνηση ήταν τεράστια και κορυφώθηκε στο ημίχρονο όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλησε να τον βραβεύσει για την προσφορά του.
Ήταν μια τελετή που έφερε δάκρυα στους παρευρισκόμενους. Η οικογένεια Γιαννακόπουλου (Παύλος, Θανάσης, Δημήτρης) περίμενε τον Σέρβο τεχνικό στο κέντρο του γηπέδου.
Κι όταν βγήκε έξω –κι αφού είχε παίξει στα μάτριξ βίντεο με στιγμές του- ακολούθησε η βράβευση,  Με τον Θανάση Γιαννακόπουλο στην αγκαλιά του Ομπράντοβιτς , να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.
Το μήνυμα του κόσμου ήταν ένα: «Φέρτον πάλι πίσω Γιαννακόπουλε» με το ΟΑΚΑ να σείεται και να χοροπηδά για τον άνθρωπο που ηγήθηκε της ομάδας για 13 χρόνια.
Και προς το τέλος ήρθε και η απάντηση του Σέρβου. Ο Ζοτς πήρε το μικρόφωνο και σε μια απ’ τις σπάνιες περιπτώσεις μίλησε στα Ελληνικά. «Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μένα απόψε. Είστε οι καλύτεροι, σας αγαπώ πάρα πολύ πολύ, πολύ, σας ευχαριστώ»,είπε μέσα σε αποθέωση κι ενώ προσπαθούσε να κρατήσει τα δάκρυά του... (exedra)