Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το «Ψυχρά & Ανάποδα» γκέι προπαγάνδα της Ντίσνει; (video)


Και εκεί που το «Ψυχρά κι Ανάποδα» ανακυρήσσεται ως μια από τις πλέον επιτυχημένες παραγωγές των στούντιο της Ντίσνει με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολλάρια κέρδη παγκοσμίως και με δυο χρυσά αγαλματίδια ως τρόπαια...

από την τελευταία απονομή των βραβείων Όσκαρ, ο πάστορας Κέβιν Σουάνσον, ένας ιεροκύρηκας από το Κολοράντο ξεσπάθωσε μιλώντας ανοιχτά πως η ταινία «ωθεί τα 5χρονα παιδιά στην ομοφυλοφιλία και στην κτηνωδία, όσον αφορά ζητήματα μεταχείρησης των ζώων».
Η αφορμή ξεκίνησε από ένα μπλογκ της Εθνικής Καθολικής Εκκλησίας, όπου ο κριτικός κινηματογράφου Στίβεν Γκρέιντάνους με έξυπνο και ελαφρύ τόνο έκανε λόγο για το πόση γκέι κουλτούρα έχει χωρέσει στην ταινία. Ο ιεροκύρηκας πατώντας πάνω στο άρθρο, προσπάθησε να βρει τα σημεία εκείνα που κάνουν την ταινία «να μοιάζει σχεδόν διαβολική που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, καθώς η πρωταγωνίστρια χαίρεται την μοναχικότητά της, αδυνατώντας και αδιαφορώντας να βρει τον εκλεκτό της καρδιάς της με την ανοχή για την ταυτότητά της από τον περίγυρο που την περιβάλλει» -εδώ ο λόγος ανήκει στο βραβευμένο με όσκαρ τραγούδι «Let It Go».
Και ενω οι συζητήσεις έχουν φουντώσει, ο Κόλιν Γκαρμπαρίλο, καθηγητής του Πανεπιστημίου Βαπτιστών υπερασπίζεται τον χριστιανικό και αθώο χαρακτήρα της ταινίας, χαρακτηρίζοντάς την ως «την πιο «χριστιανική» ταινία της Ντίσνει των τελευταίων χρόνων»… (e-go)