Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Tο δάνειο του Μega: η αλήθεια, η επιπολαιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ



Επειδή ορισμένοι -περιλαμβανομένου του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι...

το Μega ζήτησε και πήρε τραπεζικό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ, ας επαναλάβουμε την αλήθεια, με την ελπίδα ότι θα γίνει αντιληπτή, αυτή τη φορά.
Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ ζήτησε δάνειο  10 εκατομμυρίων και πήρε 8,5 εκατομμύρια, καθώς το υπόλοιπο 1,5 αποτέλεσε την τραπεζική προμήθεια.

Για να δώσουν αυτά τα 8,5 εκατομμύρια οι πέντε συνολικά τράπεζες απαίτησαν ως εγγύηση το μυθικό ποσό των 140 εκατομμυρίων ευρώ!
Επειδή, όμως, κάτι τέτοιο (πέραν του ότι έτσι κι αλλιώς είναι) θα ακουγόταν εξωφρενικό, χαρακτήρισαν το ποσό των 140 εκατομμυρίων ως εγγύηση των συνολικών δανείων που έχουν δώσει στο Μega τα τελευταία 20 χρόνια!
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτή είναι αλήθεια.

Ζήτησαν, δηλαδή, να περιληφθούν στις εγγυήσεις και τα 88 εκατομμύρια ευρώ, με τα οποία είχαν δανειοδοτήσει συνολικά τον σταθμό, τις προηγούμενες δυο δεκαετίες!!!
Αποτέλεσμα: για να πάρει το Μega 8,5 εκατομμύρια ευρώ υποθήκευσε όλη την περιουσία του, περιλαμβανομένης της ταινιοθήκης του, η αξία της οποίας αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Είναι αυτό χαριστικό δάνειο ή μια λεόντειος σύμβαση σε βάρος του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, που είναι υγιής οικονομικά και απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους;
Ας σταματήσουν, λοιπόν, τα γελοία σενάρια συνωμοσίας για το δήθεν ευνοημένο από τις τράπεζες Μega και ας μην παρασύρεται σε επιπόλαιες αναγνώσεις και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις που διατυπώνει ένας ή περισσότεροι σχολιαστές του…
Η Δημοκρατία θέλει -εκτός των άλλων- καθαρό μυαλό… (aixmi)
…και χειρόφρενο στις κωλοτούμπες, που με αυτές εδώ και καιρό στο μεγάλο κανάλι αποφεύγουν να πουν την αλήθεια… χαϊδεύοντας πολιτικά παχύδερμα και στέλνοντας στο γκρεμό τον κόσμο που το έκανε ΜΕΓΑΛΟ!!!