Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Στίκερ χαστούκι για όσους ποστάρουν συνέχεια θεωρίες συνωμοσίας ζητούν χρήστες του Facebook



Την απαίτηση χιλιάδων Ελλήνων χρηστών για...
τη δημιουργία ενός νέου εικονιδίου με το οποίο θα μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για όσους ποστάρουν ασταμάτητα θεωρίες συνωμοσίας φαίνεται να μελετά το Facebook.
Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του κοινωνικού δικτύου, η εταιρεία λαμβάνει κάθε μέρα χιλιάδες αιτήματα από αγανακτισμένους χρήστες, οι οποίοι καθημερινά βομβαρδίζονται από «ειδήσεις» από φίλους για το πώς ο Μπιλ Γκέιτς εκπαίδευσε ραδιενεργές νυχτερίδες να διασπείρουν τον κορωνοϊό μέσω των δικτύων 5G ή ότι ο ιός κατασκευάστηκε από τον Σόρος για να πλήξει την Ορθοδοξία.»
Όπως αναφέρει, η εταιρεία εξετάζει πλέον την προσθήκη ενός στίκερ που θα εμφανίζει ένα πρόσωπο να χαστουκίζεται, το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να πατάνε κάτω από τις αναρτήσεις αυτές για να εκτονώνονται.
«Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση» λέει ο Κώστας Χοαξίδης, πρόεδρος του συλλόγου Αντι-Συνομωσιολόγων Ταλαιπωρημένων από την Διαγαλαξιακή Ανοησία Λειτουργικά Ανεγκέφαλων (ΑΣ.ΤΑ.ΔΙ.Α.Λ.Α.).


«Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να βγαίνει ένα πραγματικό χέρι και να δίνει μια ανάποδη κάθε φορά που ο φίλος σας ο Μπάμπης ανεβάζει ‘αποκλειστική είδηση’ από παγκοσμίως άγνωστο μπλογκ για το πως ο κορωνοϊός θεραπεύεται αν βάλεις σκόρδα στα αυτιά σου και χοροπηδάς στο ένα πόδι όταν έχει πανσέληνο. Ή με το να κοινωνήσεις. Αλλά δυστυχώς η τεχνολογία δεν έχει φτάσει εκεί ακόμα»… (tovatraxi.com)