Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

«Η Μεγάλη Επιστροφή» & «Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» της Κατερίνας Παπαποστόλου… στην προθήκη της αυλής μας!



Δύο όψεις, ένα βιβλίο! Το κρατάς από τη μα πλευρά...
και ξεπηδούν μπορστά στα μάτια σου εικόνες γεμάτες χρώματα και μουσική! Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδέμόνευτων Ζώων! Το κρατάς από την άλλη πλευρά και βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Ακούς τις μελωδικότερες μουσικές να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για την Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων! Δεν είναι όμως όλα στη ζωή όπως φαίνονται και τα παράξενο βιβλίο που στα χέρια σου τώρα κρατάς θα σε ταξιδέψει σε κόσμους μαγικούς, που δεν υπάρχουν όμως μόνο στα παραμύθια! Ενώ θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη, την κρίση και τη δημιουργική σου σκέψη. Λόγος και εικόνα ενώνονται με τέχνη για να φουντώσουν τη φαντασία σου και να μάθεις να ξαναπλάθεις την πραγματικότητα με σεβασμό στον συνάνθρωπό και στα απροστάτευτα ζώα. Να μάθεις να χτίζεις τον κόσμο ξανά όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι ΕΣΥ!
Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του Δώρου αλλά και του Δώρου της Διώνης, από τις εκδόσεις Welldone που έγραψε η Διώνη, ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, αλλά διασώθηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(www.zwes.gr) και μας μίλησε με έναν μοναδικό τρόπο για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου, αποφάσισε στις 19 Ιούνη να επιστρέψει στο Παλάτι των Ονείρων μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους! Μα με 32 τραγουδιστές, 4 συνθέτες, 4 στιχουργούς, 12 μουσικούς όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων της Κατερίνας Παπαποστόλου για τη «Μεγάλη Επιστροφή» αλλά και της Πάττυς Παπαδήμου για «Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων», των εικόνων της Λιάνας Δενεζάκη, των ήχων και των συναισθημάτων και όλοι μαζί συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία. Μια ιστορία, η οποία ήρθε να μας διδάξει να μη σταματάμε ποτέ να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και ανθρωπινότερο κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας όπου όλοι μαζί, άνθρωποι και ζώα θα ζούμε τη ζωή που μας αξίζει.
Ο Μάνος Κρόκος ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη σελιδοποίηση, η Αναστασία Κορινθίου τη λογοτεχνική επιμέλεια, ενώ η Μαρία Φουσταλιεράκη με τη Βάσια Αντωνοπούλου την τυπογραφική επιμέλεια και διόρθωση.
Το τόσο πρωτότυπο και ιδιαίτερο εξώφυλλο του βιβλίου καλλιτέχνησε η Κατερίνα Ταρουνά, ενώ η Δήμητρα Ασσαριώτου ανέλαβε τα εικαστικά για όλο το διαφημιστικό υλικό που το συνοδεύει.
10 τραγούδια όπου τα περισσότερα έχει ενορχηστρώσει ο Κώστας Παρίσσης, ο οποίος και έκανε το τελικό mastering και έχουν συνθέσει η Ερωφίλη, η Άννη Θεοχάρη, ο Γιώργος Χατζής και η Μαρία Τσίλι συνοδεύουν τη «Μεγάλη Επιστροφή στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων » πείθοντάς μας όλους ότι ο κόσμος αλλάζει με γιορτές. Τα οποία και θα ακούσουμε εκείνη τη βραδιά, καθώς θα είναι παρόντες όλοι οι συντελεστές της μουσικής.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Praxis Recording Studio στην Αθήνα & στο Foundry Recording Studio στη Θεσσαλονίκη.
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» σε μια πολυτελή έκδοση είναι ένα βιβλίο με δύο όψεις! Το ανοίγεις από τη μια πλευρά και ξεπηδούν μπροστά στα μάτια σου εικόνες γεμάτες χρώματα και μουσική! Κρατάς ένα μουσικό εικονοβιβλίο ακόμη και για παιδιά 3 ετών. Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Το ανοίγεις από την άλλη πλευρά και βυθίζεσαι στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Κρατάς ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι! Ακούς τις μελωδικότερες μουσικές να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα δοθεί στις Ζω.Ε.Σ.

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ: