Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

«Φιγκ και Φογκ» του Αλέξανδρου Πράσσα… στο γραφείο της Κάλλης


Ένα πανέξυπνο σπονδυλωτό βιβλίο, που παρουσιάζει...
όλα τα στάδια ενηλικίωσης ενός μικρού κοριτσιού, μέσα από τα «μάτια» των χνουδωτών της γατίσιων παντοφλών.
Το βιβλίο «Φιγκ και Φογκ» του Αλέξανδρου Πράσσα, σε εικόνες Ναταλίας Καπατσούλια, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω.
Μια απολαυστική, πρωτότυπή, χιουμοριστική ιστορία με ευαισθησία, φαντασία άκρως διασκεδαστική, χαρίζει ευχάριστες στιγμές στον μικρό αναγνώστη.
Αφηγητής της ιστορία ένας τοίχος ενός δωματίου, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι παντόφλες- γάτες τον Φιγκ και τον Φογκ και την Ρόζα, το μικρό κοριτσάκι που μεγαλώνει μαζί με τις παντόφλες της.
Η ιστορία ξεκινά από τα πρώτα βήματα της Ρόζας και του Φιγκ και  Φογκ ακολουθώντας όλη την πορεία της Ρόζας και σε ότι περιπέτειές μπορεί να εμπλακούν μαζί με αυτή. Οι παντόφλες μεγαλώνουν μαζί με τη Ρόζα χάρη στη βοήθεια της μαμάς της προσθέτοντας μια ρίγα κάθε φορά που η μικρή μας φίλη μεγαλώνει.
Το δωμάτιο της Ρόζας μας περιγράφει σε κάθε κεφάλαια και μια συναρπαστική περιπέτεια που ζουν οι ήρωες του βιβλίου. Μπλέκονται σε μπελάδες, χάνονται, αιωρούνται, χάνονται, μετακομίζουν, μεταμορφώνονται, γνωρίζουν νέους φίλους, τρώνε απίστευτες λιχουδιές, παρεξηγούνται…
Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια συμπληρώνει το κείμενο προσθέτοντας της δικές της παιχνιδιάρικες πινελιές, με έντονα χρώματα δίνοντας κίνηση και ζωντάνια στην κάθε περιπέτεια των πρωταγωνιστών της ιστορίας.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ:

Κι αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

Καλλιόπη Γραμμένου
by Aylogyros News.