Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Μπορούμε να διαλογιστούμε με αμέτρητους τρόπους καθημερινά…



Ο διαλογισμός δεν υπάρχει μόνο μέσα από τον κλασικό...
γνωστό τρόπο που όλοι ξέρουμε. Η εξάσκησή του μας δίνει αμέτρητα οφέλη και οι έρευνες ενισχύουν αυτήν την πεποίθηση, ενημερώνοντάς μας ότι μειώνει το άγχος και την ευαισθησία στον πόνο, μας κάνει πιο έξυπνους και αποτρέπει αρκετές ασθένειες. Αν δεν σας ταιριάζει να κάθεστε στο σπίτι σας σε απόλυτη ησυχία, υπάρχουν απροσδόκητοι τρόποι που θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.

Στα όρθια. Η όρθια στάση στο διαλογισμό μπορεί να μας ανακουφίσει από τους πόνους στη μέση και να μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερη αίσθηση της εσωτερικής σταθερότητας. Ξεκινήστε με 5 λεπτά σε άνετη ίσια στάση με τα πόδια να ‘κοιτάζουν’ μπροστά και απελευθερώστε την ένταση από κάθε μέρος του σώματος.

Περπατώντας. Όσοι το κάνουν, περπατούν αργά και συνεχόμενα μέχρι να έρθουν σε απόλυτη επαφή με το σώμα και το πνεύμα τους. Πάρτε βαθιές αναπνοές και νιώστε κάθε κίνηση του κορμιού σας.

Μέσω του χορού. Το ζητούμενο είναι να αφήσετε στην άκρη το εγώ σας και παραδοθείτε στο ρυθμό και την έκσταση της κίνησης. Μπορείτε να πηδήξετε και να φωνάξετε αν το νιώσετε.

Κίνηση των χεριών. Για πολλούς ανθρώπους, το δυσκολότερο κομμάτι του διαλογισμού είναι να κάθονται ακίνητοι για πολλή ώρα. Δοκιμάστε λοιπόν την κίνηση του χεριού, αλλά κάντε το αργά.

Αναπνοές. Έχει να κάνει με τον έλεγχο των εισπνοών και εκπνοών. Οι μεγάλες εκπνοές μας χαλαρώνουν ενώ οι εισπνοές μας χαρίζουν ενέργεια. Και μπορείτε να τις κάνετε οπουδήποτε.

Κοιτάξτε κάπου συγκεκριμένα. Συγκεντρωθείτε μέσα σας με το να κοιτάτε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ενώ κάθεστε ή στέκεστε όρθιοι. Τα βασικά οφέλη είναι η καλή υγεία των ματιών και η ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Ξεκινήστε με 15-20 δευτερόλεπτα και ξεκουραστείτε. Μετά από εξάσκηση, θα φτάσετε στα 1- ή 15 λεπτά… (vita.gr)