Τρίτη 2 Απριλίου 2019

«Ξαναπάτα like επιτέλους»… στο γραφείο της Κάλλης



Έπειτα από δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς...
Wi-Fi (!) η Μπίλι επιστρέφει από τις καλοκαιρινές της διακοπές συνειδητοποιώντας πως η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν έχεις ουσιαστική επαφή και όχι ηλεκτρονική…
Πίσω στην καθημερινότητα λοιπόν, η Μπίλι ξαναπιάνει στα χέρια της το αγαπημένο της τάμπλετ και επιστρέφει στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου ο οποίος ομολογουμένως της έχει λείψει πολύ!
Νέες ιστορίες καθημερινής διαδικτυακής τρέλας ξεκινούν για την ίδια και τους φίλους της καθώς sarahah, insta stories, party house και άλλα πολλά δημιουργούν παρεξηγήσεις, φασαρίες και επικίνδυνες αντιδράσεις.
Με σύμμαχό της τα comments και τα emoji μπορεί να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά;
Το νέο βιβλίο της Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, «Ξαναπάτα Like Επιτέλους», το πέμπτο κατά σειρά, για παιδιά από 10 ετών και πάνω, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Ένα βιβλίο που αγγίζει τους εφήβους και τη ζωή τους, τόσο άμεσο και κατανοητό για την ηλικία τους, χρησιμοποιώντας κώδικες επικοινωνίας και την γλώσσα τους, που ομολογούμενος δεν γνώριζα!
Ανάμεσα στα comments και τα emoji, ανακαλύπτεις πόσους κινδύνους μπορεί να συναντήσει  η επαφή των παιδιών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Η χαρά του like, αλλά και του μη like σε πόσους μπελάδες μπορεί να βάλει κάποιους.
Φιλίες κλονίζονται, αγάπες γεννιούνται και χάνονται, η αξία της οικογένειας αναδεικνύεται καθώς και της αδερφικής αλληλεγγύης.
Το «Ξαναπάτα like επιτέλους» αφυπνίζει τον αναγνώστη στη σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του θέτει εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και επικοινωνίας.
Στο τέλος του βιβλίου οι «αρχάριοι» στις διαδικτυακές συνομιλίες θα βρουν και ένα λεξικό με άγνωστες λέξεις! Μεγάλη βοήθεια μπορώ να πω για μένα…

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news