Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις Ωκεανός…Νέες προτάσεις, ωραίες γραφές…ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ
της Πόπης Λαμπροπούλου
H `Άννα στα δεκαοκτώ της εγκαταλείπει την επαρχία όπου μεγάλωσε κι έρχεται  στην Αθήνα προσπαθώντας να ξεχάσει την δυσλειτουργική οικογένεια της  και τα τραγικά γεγονότα που έζησε στην επαρχία κατά την διάρκεια της εφηβείας της.
Γεμάτη πίκρα  και νυκτερινούς εφιάλτες προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό της, να γυρίσει προς τα πίσω  το ρολόι του χρόνου και να κάνει μια νέα αρχή. 
Στην πρωτεύουσα θα γνωρίσει  τον  γοητευτικό Ορφέα κι ενώ θα πιστέψει ότι εκείνος είναι πια το στήριγμά της, ο  δρόμος της αγάπης που ανοίχτηκε μπροστά της θα την οδηγήσει στον γκρεμό. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναρριχηθεί ξανά και να βγει στην επιφάνεια κουβαλώντας τον θυμό και το πάθος για εκδίκηση. 
Ο Έκτορας  ζει παράλληλα στο δικό του σκοτάδι προσπαθώντας να επιβιώσει και να ξεχάσει ένα σκοτεινό παρελθόν που τον κυνηγάει, στηριζόμενος στο άσπρο μπαστούνι του και στην πληρωμένη βοήθεια των ανθρώπων. 
Όλοι  αγωνίζονται να σταθούν όρθιοι με λάθος τρόπους, ως την ημέρα  που θα αντιληφθούν ότι  κανείς δεν γίνεται δυνατός κλέβοντας  την δύναμη του άλλου.
Μια δυνατή ιστορία που στηρίζεται σε αληθινά  γεγονότα και σε κάνει να δεις καθαρά πως την λύτρωση του εαυτού σου,  μόνο η συγχώρεση μπορεί να στην χαρίσει. Είναι  εύκολο όμως  να παραιτηθεί κάποιος από την οργή και τη δίψα για εκδίκηση;


ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑ
της Ρούλας Κοντέα
Της καληνύχτας τα φιλιά της Λουίζας και του Γιώργου, της Αντιγόνης και του Ιεροκλή, του Σωτήρη και της Ελένης είναι τα φιλιά του έρωτα. Αυτού του έρωτα που μεταμορφώνει  τους ήρωες του βιβλίου σε ικέτες μιας ευτυχίας που κάποιες στιγμές την αγγίζουν, για να την προσπεράσουν πάλι.
Όμως η κάθε στιγμή μπορεί να αποδειχθεί μοιραία...
Μέσα στους παγωμένους διαδρόμους ενός παλιού κτηρίου ένα μεγάλο μυστικό κυκλοφορεί, που μόνο ένας το γνωρίζει. Όταν θα τελεστεί ένας φόνος ο ένοχος θα καταφέρει να παραμείνει ανώνυμος, μέχρι τη στιγμή της καταγγελίας και της αποκάλυψης.
Και μαζί θα αποκαλυφθεί πώς η αγάπη για τον άνθρωπο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.
«Γυιέ μου, επειδή είμαστε άνθρωποι κάνουμε λάθη και, όταν αγαπάμε, αυτά τα λάθη γίνονται μεγάλα και μας πνίγουν. Ενώ, αν ήμασταν θεοί, θ’ αγαπούσαμε χωρίς να κάνουμε λάθη. Γιατί θεός σημαίνει δίκαιος και αλάνθαστος. Και μόνο όταν αγαπάς σαν θεός δεν κάνεις λάθη», του είπε η Αντιγόνη.