Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Νέες κυκλοφορίες από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ



Αξιόλογα βιβλία, αναζητούν αναγνώστες…



«Σασμός» του Σπύρου Πετρουλάκη
Κοινωνικό μυθιστόρημα
Σελίδες: 504
Τιμή: 17,70 €
Το έκτο μυθιστόρημα του επιτυχημένου Σπύρου Πετρουλάκη, που έχει καταφέρει να κεντρίσει τους αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα των βιβλίων του, μας μεταφέρει στην Κρήτη, στην πατρίδα του συγγραφέα. Οι βεντέτες εκεί ανοιγοκλείνουν ακόμα και σήμερα, ολόκληρες γενιές ποτίζονται με μίσος, δημιουργώντας έναν ατέρμονα κύκλο αντεκδίκησης, με θύματα ανθρώπους των οποίων το σφάλμα δεν είναι άλλο παρά μόνο το επώνυμό τους.
Ο άντρας σηκώνει το χέρι του και σημαδεύει. Οι επτά πυροβολισμοί που ακούγονται ωχριούν μπροστά στην κραυγή του παιδιού: «Πατέρα…». Αλήθεια ή πλάνη; Τυχαίο γεγονός ή βεντέτα; Οι καταστάσεις περιπλέκονται και παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή. Ακολουθεί δεύτερος θάνατος – αυτήν τη φορά μια γυναίκα. «Τις γυναίκες και τα κοπέλια δεν τα σκοτώνουν. Αλλού να ψάξετε για τον φονιά. Όχι στη βεντέτα…» Τα λόγια των μυστών ακούγονται ουτοπικά.   «Πάρε την κοπελιά μας και αλαργέψετε αμέσως από την Κρήτη. Δεν θα αργήσει να γίνει κι άλλο κακό. Φύγετε…» Μια μάνα μαζί με την κόρη της, εν μία νυκτί, εξαφανίζονται από προσώπου γης. Ένα κλειδί μένει κρεμασμένο στην πρόκα του τοίχου και μια μαντινάδα στέκει ατελείωτη. Όρη και θάλασσες, τραγούδια και κατάρες, οργή και χάδι. Μέσα στις αντιθέσεις της φωτιάς, οι άνθρωποι χτίζουν τα όνειρά τους. Ωστόσο, η θέληση και το πάθος δεν αρκούν. Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν ακαριαία.  Ένας ατέρμονος κύκλος αίματος συνεχίζεται και η παλιά βεντέτα, σαν εφιάλτης, σκορπά τον τρόμο ανάμεσα σε δυο χωριά της Κρήτης. Οι λέξεις ποτέ δεν είχαν αρκετή δύναμη για να περιγράψουν τόσο ακραία συναισθήματα. Τι θα μπορούσε να επιφέρει τη συμφιλίωση, τον πολυπόθητο Σασμό;


«Οι Αλεξανδρινές - Η ζωή στη Νειλοχώρα »  της Δέσποινας Χατζή
Κοινωνικό μυθιστόρημα
Σελίδες: 648
Τιμή: 17,70 €
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Σμαρώς, που έφτασε τα 7.000 αντίτυπα, η Δέσποινα Χατζή επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα ανάμεσα σε δυο διαδοχικούς παγκόσμιους πολέμους, που σκιαγραφεί  τη  ζωή των Ελλήνων στη χώρα του Νείλου και την εμβληματική  Αλεξάνδρεια.  Την πόλη  της Μπελ Επόκ, των αντιθέσεων, των εστέτ, των μποέμ, των εμπόρων, των διανοούμενων, της φτώχειας και των χαμαιτυπείων.
Αλεξάνδρεια 1905. Ο Αγαμέμνονας και η Ουρανία Βρανά ζουν υπό την κηδεμονία του θείου τους και της Γαλλίδας συζύγου του. Λίγο πριν ξεσπάσει ο Αʹ Παγκόσμιος, ο ευφυής Αγαμέμνονας υψώνει το ανάστημά του στην αλεξανδρινή εμπορική κοινότητα, ενώ ο γάμος του με τη γοη­τευτική Σμυρνιά Αναστασία Γιάσογλου επισφραγίζει την πολυπόθητη ευτυχία.
 Η αδελφή του Αγαμέμνονα, Ουρανία, μετά τον αδιέξοδο έρωτά της μ’ έναν νεαρό Αιγύπτιο και τον άτυχο γάμο της, γίνεται ένθερμη υποστηρίκτρια της Huda Shaarawi, στέλνοντας ένα μήνυμα εθνικής και φεμινιστικής αφύπνισης σε μια πανσπερμία γυναικών. Η επαναστατική της φύση την οδηγεί στην Ελλάδα του Μεταξά, αφήνοντας στην Αλεξάνδρεια, στα έμπιστα χέρια του αδελφού της, τη μεγάλη της κόρη Αικατερίνη. Ένας νέος κύκλος ζωής ξεκινά για την Αικατερίνη με φόντο τα οδυνηρά γεγονότα του Βʹ Παγκοσμίου.
 Μισόν αιώνα μετά, η αρχαιολόγος Κλειώ Αντύπα, κόρη της Αικατερίνης, καλείται να εργαστεί στο Κάιρο προσκεκλημένη του Ιταλού αρχαιολόγου Φάμπιο Σορεντίνο. Η επίσκεψη «στὲς γειτονιὲς τὲς ἴδιες» της καβαφικής Αλεξάνδρειας φέρνει στο φως ένα γεγονός που έλαβε χώρα στη μάχη του Ελ Αλαμέιν το 1942, ικανό να λυτρώσει τρεις γενιές γυναικών.


«Φίλιππος ο Μακεδόνας - Η ιστορία μιας βασιλικής γενιάς» του Τομας Σαντέλ
Ιστορικό Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Φανή Πανταζή
Σελίδες: 536
Τιμή: 14,40 €
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί η ιστορία του βασιλιά Φιλίππου, μια καλοδουλεμένη τοιχογραφία εποχής με δεξιοτεχνικά δοσμένους χαρακτήρες και εντυπωσιακές λεπτομέρειες που ζωντανεύουν τη βασιλεία του μεγάλου βασιλιά των Μακεδόνων.
Όταν αναλαμβάνει τον θρόνο της μακεδονικής δυναστείας ο Φίλιππος, γιος του βασιλιά Αμύντα, ο μακεδονικός στρατός είναι αποδιοργανωμένος. Μέσα σε λίγα χρόνια όμως το κράτος της Μακεδονίας θα εξαπλωθεί πέρα από τα παλιά σύνορά του, σε όλα τα έθνη που το περιβάλλουν.
Ο βασιλιάς του, ιδιοφυής πολιτικός, έμπειρος διπλωμάτης και ικανός στρατηγός, ενθαρρύνει τους μεικτούς γάμους, αντιμετωπίζει τις συνωμοσίες των μακεδονικών φατριών και οδηγεί με επιτυχία τον στρατό του κατά των βαρβαρικών εθνών. Η γέννηση του διαδόχου του, Αλέξανδρου, έρχεται να συμπληρώσει τη λαμπρή πορεία του μεγάλου βασιλιά των Μακεδόνων, ενός άνδρα που αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τον λαό και τη γη του. 


«Eat, Pray, Love» της Eλίζαμπεθ Γκίλμπερτ
Επετειακή έκδοση με νέο πρόλογο της συγγραφέως
Μετάφραση: Φανή Πανταζή
Σελίδες: 568
Τιμή: 14,40 €
Επανακυκλοφορεί, από τις εκδόσεις Μίνωας,  ένα από τα  πλέον αγαπημένα και πολυδιαβασμένα βιβλία της εποχής μας. Το Eat Pray Love άγγιξε τον κόσμο και άλλαξε αμέτρητες ζωές. Ενέπνευσε και έδωσε δύναμη σε εκατομμύρια αναγνώστες να αναζητήσουν και να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Τώρα αυτό το αγαπημένο και συναρπαστικό βιβλίο επιστρέφει σε μια προσεγμένη επετειακή έκδοση, η οποία συμπληρώνεται από έναν νέο πρόλογο της συγγραφέως, με σκοπό να προσελκύσει μια ολόκληρη καινούρια γενιά θαυμαστών.
Κι αν η ζωή σου σου ανήκει;
Ποτέ δεν είναι αργά να το ανακαλύψεις!
Στα τριάντα της η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είχε όλα όσα υποτίθεται ότι θέλει μια σύγχρονη γυναίκα: σύζυγο, σπίτι στην εξοχή, επιτυχημένη καριέρα. Όμως αντί να νιώθει ευτυχισμένη και ικανοποιημένη, βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και πανικό. Η ζωή της ήταν κενή. Η συγγραφέας εξιστορεί πώς άφησε πίσω όλες αυτές τις επίπλαστες ενδείξεις ευτυχίας με σκοπό να ταξιδέψει για να ανακαλύψει τον πραγματικό της εαυτό.
Ένα συναρπαστικό και γοητευτικό ταξίδι με φόντο τρεις διαφορετικούς πολιτισμούς: ανεμελιά και απόλαυση της στιγμής στην Ιταλία, αφοσίωση στην Ινδία, εσωτερική γαλήνη και πραγματική αγάπη στο Μπαλί της Ινδονησίας.