Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Πώς θα αναγνωρίσετε ένα χειριστικό άτομο…



Οι χειριστικοί άνθρωποι θέλουν να έχουν τον απόλυτο...
έλεγχο και αυτή η επιθυμία για έλεγχο συχνά κρύβει τρομερή ανασφάλεια. Τα άτομα αυτά αντισταθμίζουν την ανασφάλεια τους εμφανιζόμενα με ισχυρή αυτοπεποίθηση.
Τα κίνητρά τους σχεδόν πάντα εξυπηρετούν τους ίδιους και έχουν λίγο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους υπόλοιπους γύρω τους.

Πως θα τους αναγνωρίσετε:
Λένε κάτι και λίγο αργότερα το αρνούνται: Ένα χειριστικό άτομο λέει ναι σε κάτι που ζητήσατε ή δεσμεύεται με κάποιο τρόπο, και όταν έρθει η ώρα απλά δεν το κάνει ή λέει ότι δεν το είπε ποτέ!

Δεν είναι ποτέ ευθείς: Οι χειριστικοί άνθρωποι παρακάμπτουν την ειλικρινή επικοινωνία και μιλούν πίσω από την πλάτη σας, ή ζητούν από άλλους να μεταφέρουν τα λόγια τους.

Θεωρούν «αστεία» τα προβλήματα σας: Τα άτομα αυτά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα προβλήματα σας, εκτός αν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να τονίσουν τα δικά τους.

Σας εκβιάζουν συναισθηματικά. Προσεγγίζουν ανθρώπους με ανασφάλειες προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν: Για την ακρίβεια, ίσως να ψάχνουν συνειδητά ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι από τους ίδιους.

Προσπαθούν με τις ενοχές να σας ελέγχουν: Μιλάμε για την απόλυτη χειραγώγηση. Αυτά τα άτομα βρίσκουν τα ευαίσθητα σημεία σας και σας χτυπάνε αλύπητα.

Υποδύονται τους συναισθηματικά ευάλωτους: Στην αρχή εμφανίζονται με ευαισθησίες, για να καλύψουν τα κίνητρα τους. Με τον καιρό αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του άλλου.

Σας ρουφάνε την ενέργεια: Θέλουν όλη προσοχή να είναι στραμμένη πάνω τους. Γκρινιάζουν, είναι μονίμως θυμωμένοι και θλιμμένοι και έτσι τραβάνε την προσοχή των άλλων… (govastileto.gr)