Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

«Τα Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος.



Ο Άρης Ρέτσος είναι ο μοναδικός ηθοποιός της γενιάς...
του που δεν εξαργύρωσε το όραμά του με επιταγές.
Ο Άρης Ρέτσος με «Τα Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος. Αφηγηματικό ταξίδι Λόγου και Ποίησης και μουσική Σκαλκώτα. Από Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου ώρα 7.30 μ.μ.
Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Άρης Ρέτσος στα «Αθηναϊκά του Παπαδιαμάντη» παρουσιάζει τα… ευτράπελα διηγήματα του μεγάλου Σκιαθίτη συγγραφέα: «Ο χορός του κυρίου Περίανδρου», «Ποία εκ των δύο», «Το τυφλό σοκάκι», «Το νάμι της» και «Το ιδιόκτητο», από την Τετάρτη 6/2/2019 στις 7:30μμ, στο θέατρο "Τέσσερις Εποχές-Γιάννης Μόρτζος" Μοσχονησίων 36 Πλατεία Αμερικής, τηλ: 2108812289
Υπέροχο ‘Παπαδιαμαντικό’ χιούμορ, γρήγοροι ρυθμοί και αιφνιδιαστικά σύγχρονη γραφή χαρακτηρίζουν τα Αθηναϊκά διηγήματα του συγγραφέα. Το ανθρώπινο, το προσωπικό, ο ρεαλισμός, η ιδιότυπη θεματολογία, ο περίτεχνος τρόπος επεξεργασίας του κωμικού στοιχείου, συνυπάρχουν στο συναρπαστικό έργο του Παπαδιαμάντη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο συγγραφέα. Σε σκληρούς καιρούς, ο διάχυτος ανεπιτήδευτος ανθρωπισμός του και το κέφι του, προσφέρουν ψυχική «δροσιά» και απελευθέρωση.
Διάρκεια: 70 λεπτά Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ (παιδικό, εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες).