Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

«Πιάσε το τιμόνι, γίγαντα»… στο γραφείο της Κάλλης



Το κοινωνικό βιβλίο «Πιάσε το τιμόνι, γίγαντα»  της Έλενας...
Αρτζανίδου, σε εικόνες Γιώργου Χαλκιά, κυκλοφορεί από εκδόσεις «Ψυχογιός».  Ένα βιβλίο  για παιδιά από 11 ετών και πάνω που μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Μια ιστορία για έναν έφηβο, τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν, τις δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας, αλλά και τα οικογενειακά μυστικά που θα τον οδηγήσουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια.
O δεκαπεντάχρονος Αργύρης, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, παλεύει για να επιβιώσει μέσα από αντίξοες συνθήκες. Απώλεια και απόρριψη του πατέρα του και το στιγματισμό της κοινωνίας που ζει. Το παρατσούκλι «Γίγαντας» γίνετε για το μεγαλείο της ψυχής και του μυαλού του και όχι για το πώς είναι ο Αργύρης στην πραγματικότητα.
 Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με τον «Γίγαντα» όχι γιατί μπορεί να έχει βιώσει μια παρόμοια κατάσταση, αλλά λόγω των συναισθημάτων που αισθάνεται αυτό το παιδί και τον τρόπο  που τον αντιμετωπίζουν.
Οι έφηβοι κρύβουν πολύ εύκολα τα συναισθήματα τους, καμουφλάροντάς τα με διάφορους τρόπους, στην αναζήτηση της προσωπικής τους ταυτότητας.
Η Έλενα Αρτζανίδου έχει γράψει ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα για τους μικρούς μας έφηβους, με ένταση, δυναμική, περιπετειώδης πλοκή, που προβληματίζει,  ευαισθητοποιεί και δίνει ερεθίσματα για σκέψη και ενδοσκόπηση.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο:

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια
by Aylogyros news