Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

«Ένας κάποιος θάνατος…»… στο γραφείο του Παύλου



Ίσως ο τίτλος να μην σας «καθίσει» ευχάριστα! Ίσως...
όμως αυτή η «αοριστία» του θανάτου να σας προτρέψει να το ξεφυλλίσετε και να διαβάσετε δυο τρείς σελίδες…
Πιστέψτε με, αν το κάνετε αυτό… δεν θα το αφήσετε στη μέση, μιας και η γραφή του θα σας κερδίσει, όπως επίσης η απλότητα και η αμεσότητα του κειμένου.
Ο Κώστας Φρουζάκης λοιπόν, ένας άνθρωπος που κατηγορηματικά δηλώνει πως ασχολείται ερασιτεχνικά με τη συγγραφή, μας παρουσιάζει ένα συγκροτημένο σύνολο με μικρές και ενδιαφέρουσες ιστορίες, με το «φαινόμενο της πεταλούδας» να πλανάται φευγαλέα πάνω από αυτές…
Οι πράξεις και τα λόγια μας, σύμφωνα με τα γραφόμενα του «συγγραφέα»,  επηρεάζουν τους γύρω μας, είτε εις γνώση μας, είτε εν αγνοία μας, σε βαθμό που η ψυχική μας ισορροπία μεταβάλλεται και έρχεται αντιμέτωπη με το είναι μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Τίποτα λοιπόν δεν είναι τυχαίο, τίποτα δεν έρχεται από μόνο του, αν εμείς δεν το προκαλέσουμε, τίποτα δεν μεταβάλει το είναι μας, αν εμείς οι ίδιοι βρισκόμενοι σε αδιέξοδο, δεν κάνουμε τις σωστές σκέψεις για να αποφύγουμε το μοιραίο!!!
Καμία σύγκρουση δεν γίνεται τυχαία… καμία θυσία δεν έχει κόστος.
Και αν αυτό που λέω είναι μια σκέψη διαβάζοντας το βιβλίο, σκεφτείτε τι θα μπορέσει να ανακαλύψει ο κάθε αναγνώστης μελετώντας το, καθώς οι σκέψεις μας δεν κινούνται σε αριθμημένα πλαίσια, ούτε έχουν προσδιορισμένες συντεταγμένες…


Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ


Παύλος Ανδριάς
by Aylogyros news