Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

5 τύποι ανθρώπων που δεν πρέπει να εμπιστεύεστε...



Η εμπιστοσύνη μας είναι πολύτιμη και δεν θα πρέπει...
ποτέ να συμβιβάζεται. Αλλά το ερώτημα είναι, σε ποιον θα πρέπει να την δίνουμε; Ενώ δεν μπορούμε να εντοπίσουμε απόλυτα ποια είναι τα αξιόπιστα άτομα, υπάρχουν κάποιοι τύποι ανθρώπων που απλώς δεν μπορούν να είναι έμπιστοι. Θα πρέπει να προσέχετε όταν τους αντιμετωπίζετε επειδή είναι καλοί στο να κρύβουν τις αληθινές προθέσεις τους. Ευτυχώς υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακαλύψετε αν κάποιος αξίζει την εμπιστοσύνη σας ή όχι.

Οι 5 τύποι ανθρώπων που δεν πρέπει να εμπιστεύεστε:

1. Αυτοί που είναι γοητευτικοί αλλά χρησιμοποιούν την γοητεία τους για να βλάψουν τους άλλους.
Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την γοητεία τους για να βλάψουν τους άλλους. Σας εμφανίζονται ευγενικοί και ακόμα σας κάνουν και πολλά δώρα ή σας λένε γλυκά λόγια. Για να διακρίνετε την αληθινή γοητεία από την ψεύτικη, αναζητήστε αυτά τα στοιχεία. Οι αληθινά γοητευτικοί άνθρωποι ανοίγονται για τον εαυτό τους ακόμα και για την κατάσταση τους ενώ οι ψεύτικοι δείχνουν μια γοητεία που είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή χωρίς να ανοίγονται καθόλου.

2. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ενσυναίσθηση.
Οι άνθρωποι που θα προδώσουν την εμπιστοσύνη σας δεν έχουν ενσυναίσθηση. Δεν έχουν επειδή δεν θέλουν να βάζουν τον εαυτό τους στην θέση των άλλων. Αν το έκαναν, θα ένιωθαν πως είναι η προδοσία. Αλλά όσο γίνεται, θα αποφύγουν αυτό το σενάριο και θα εστιάσουν την προσοχή τους στο πως μπορούν να πληγώσουν τους άλλους. Όταν συναντάτε έναν τέτοιο άνθρωπο, φροντίστε τον εαυτό σας. Μπορεί να είστε το επόμενο θύμα του.

3. Οι άνθρωποι που αγαπούν να σας λένε τα μυστικά των άλλων
Όταν κάποιος ακόμα και ένας φίλος σας συνεχώς σας λέει τα μυστικά άλλων ανθρώπων είναι ένα ξεκάθαρο στοιχείο ότι θα κάνει το ίδιο με εσάς. Με αυτό εννοώ ότι όταν λέτε σε τέτοιους ανθρώπους τα μυστικά σας ή κάτι ενδιαφέρον για εσάς, θα το μάθει όλος ο κόσμος. Δεν καταλαβαίνουν την σημασία των μυστικών σας εφόσον μπορούν να τα πουν σε όλους.

4. Οι άνθρωποι με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά
Οι άνθρωποι με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά θεωρούν τον εαυτό τους το κέντρο του κόσμου. Θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είναι τόσο σημαντικοί και θα σας καλοπιάσουν για να ανοιχτείτε και να γίνετε μέρος του πιο στενού κύκλου τους. Ωστόσο, όταν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα παραδεχτούν τα λάθη τους. Θα πλάσουν την ιστορία έτσι ώστε να ρίξουν το φταίξιμο σε εσάς και το πως τους πιέσατε να πράξουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Ακόμα θα κάνουν να φανεί ότι οι ίδιοι είναι το θύμα της υπόθεσης. Να προσέχετε αυτούς τους ανθρώπους επειδή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τον εγωισμό τους.

5. Οι άνθρωποι που είναι αναποφάσιστοι ή που έχουν ευμετάβλητο μυαλό
Δεν μπορείτε να βασίζεστε στους αναποφάσιστους ανθρώπους επειδή δεν ξέρετε αν θα υποστηρίξουν αληθινά τις ιδέες σας ή όχι. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι με ευμετάβλητο μυαλό έχουν ασταθή διάθεση. Είναι σαν εκκρεμές που πάει μια μπροστά και μια πίσω. Σήμερα θα σας πουν ναι, αλλά αύριο θα αλλάξουν γνώμη και θα πουν όχι. Δεν μπορείτε να περιμένετε τίποτα από αυτούς επειδή ίσως απλώς εξαφανιστούν ενώ σας έχουν υποσχεθεί κάτι.

Μάγεια Τ. (awakengr.com)