Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Κι αν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε σεξ; Οδηγός... δύσκολων καταστάσεων!!!


Δεν είναι δύσκολο να συμβεί και βέβαια αν συμβεί, δεν...
ήρθε και η καταστροφή! Μπήκε το παιδί σας στο δωμάτιο την ώρα που κάνετε σεξ με τον σύζυγο ή τον σύντροφό σας και θέλατε να σταματήσει ο χρόνος, να αλλάξετε χώρα ή μάλλον να "ανοίξει η γη να σας καταπιεί";
Όλες αυτές οι σκέψεις είναι φυσιολογικές μιας και το θέμα σεξ είναι τις περισσότερες φορές θέμα- ταμπού σε ένα σπίτι με μικρότερο σε ηλικία παιδί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και οι σωστές.
Ηρεμήστε και διαβάστε μερικές συμβουλές για να σκεφτείτε διαφορετικά την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο ή θα σας “ανοίξουν” διόδους στη σκέψη για να αντιδράσετε με τρόπο που βοηθήσει εσάς και το παιδί σας.
1.     Με όμορφο τρόπο ζητήστε του να απομακρυνθεί από το δωμάτιο για να ντυθείτε και βέβαια να συζητήσετε μαζί του.
2.    Μην αντιδράσετε ούτε με εκνευρισμό, ούτε με θυμό. Το παιδί απλά μπήκε στο δωμάτιό για εσάς, χωρίς να έχει σκοπό να σας φέρει σε δύσκολη θέση. Έχετε ευθύνη για το ότι δεν του έχουν γίνει ακόμα ευδιάκριτα τα όρια της ιδιωτικότητας και δεν ξέρει την οριοθέτηση.
3.    Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Μην επιτρέπετε οι ενοχές σας να σας γεμίζουν πανικό και φόβο.

Να θυμάστε ότι η ακραία αντίδρασή σας είναι εκείνη που ενδεχομένως μπορεί να τραυματίσει συναισθηματικά το παιδί σας και όχι η ερωτική σκηνή αυτή καθ’αυτή. Η σεξουαλικότητα θα γίνει κομμάτι της ζωής του, κάτι πολύ θετικό για την μετέπειτα εξέλιξη και συναισθηματική του πορεία. Έτσι θα πρέπει να “μυηθεί” σε αυτή με τον πιο ομαλό τρόπο… (bovary)