Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Προς όλους τους άνδρες: Αν θέλετε μακροχρόνια σχέση αφήστε... μούσι


Οι γυναίκες βρίσκουν τους άνδρες με κανονικό μούσι...
πιο κατάλληλους για μακρόχρονη σχέση, ενώ αν θέλουν κάτι πιο σύντομο και «στο πόδι», τότε προτιμούν αξύριστους άνδρες με γένια λίγων ημερών, σύμφωνα με νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Μπάρναμπι Ντίξον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας "Journal of Evolutionary Biology", πειραματίσθηκαν με 8.520 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να κοιτάξουν φωτογραφίες ανδρών και να τις βαθμολογήσουν.
Οι άνδρες είχαν στο πρόσωπό τους όλη την πιθανή γκάμα τριχών, από μεγάλο μούσι έως καθόλου. Τα πρόσωπα που απέπνεαν ακραία θηλυπρέπεια ή ακραία αρρενωπότητα (με βάση τα διάφορα ανατομικά χαρακτηριστικά τους), κρίθηκαν ως τα λιγότερα ελκυστικά.
Ως εν γένει πιο ελκυστικά ανδρικά πρόσωπα βαθμολογήθηκαν αυτά με τα λίγα γένια ή τα αξύριστα, ιδίως αν πρόκειται μια γυναίκα να αναζητήσει μια πιο σύντομη περιπέτεια. Για κάτι πιο μόνιμο όμως, υπερείχαν τα πρόσωπα με κανονικό μούσι!
Μια παλαιότερη βρετανική μελέτη του 2008 είχε επίσης διαπιστώσει ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους αξύριστους άνδρες, σε σχέση με όσους είναι φρεσκοξυρισμένοι ή όσους έχουν μεγάλο μούσι.
Όμως αυτή η γοητεία του αξύριστου «κακού παιδιού» υποχωρεί, όταν μια γυναίκα σκέπτεται: «Θέλω πράγματι να τον παντρευτώ αυτό τον τύπο και να είναι ο μπαμπάς των παιδιών μου;»

Τότε έρχεται η ώρα του ώριμου και καλού παιδιού με το μεγάλο μούσι... (baby)