Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Το ψάρι που τρώει τους... όρχεις των ανδρών!!! (video)


Ονομάζεται «Πακού» και έχει σπείρει το φόβο και τον τρόμο στους ψαράδες όλου του πλανήτη. Με ιδιαίτερα κοφτερά δόντια και δυνατότητα να πραγματοποιεί...
μεγάλα άλματα έξω από το νερό, ο Πακού επιτίθεται, τρώγοντας… όρχεις!
Πέρασαν ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε χρόνια από τότε που το ψάρι έκανε την πρώτη του εμφάνιση, στην Παπούα Νέα Γουινέα. Τότε, λοιπόν, δύο ανυποψίαστοι ψαράδες απολάμβαναν την ηρεμία του πρωινού, περιμένοντας να πιάσουν μεγάλα ψάρια. Ξαφνικά, ο ένας ένιωσε πως πέτυχε το στόχο του, όταν ένιωσε την πετονιά να «τραβάει».
Προχώρησε προς την άκρη της βάρκας και τότε το ψάρι- φονιάς, με ένα μόνο σάλτο, βγήκε από το νερό του ποταμού, δαγκώνοντάς τον στους όρχεις. Το ίδιο συνέβη και με το φίλο του, που έσπευσε αμέσως δίπλα του για να δει τί συνέβαινε, αλλά και να του προσφέρει βοήθεια. Και οι δύο ψαράδες πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία.


Κι, ενώ ο μύθος του Πακού αρχικά ήθελε το ψάρι να ζει αποκλειστικά σε ποτάμια της Παπούα Νέας Γουινέας, εντοπίστηκε πρόσφατα να κολυμπά στο Όρεσουντ της Σουηδίας. Οι Σουηδικές αρχές σήμαναν αμέσως συναγερμό, κάνοντας έκκληση στους λουόμενους να μην κολυμπούν γυμνοί. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις ΗΠΑ, όπου το αιμοβόρο ψάρι εθεάθη στη λίμνη Λου Γίγκερ του Ιλινόις.
Ο Πακού, που είναι συγγενής του πιράνχας (και μάλιστα όχι και ιδιαίτερα μακρινός), είναι ψάρι μεγάλου μεγέθους, μιας και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 16- 17 κιλά. Αν και συνήθως τρέφεται με σαλιγκάρια, καρπούς και φύλλα, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος και για τους ανθρώπους.
Ο 53χρονος Τζέρεμι Γουέιντ, ο οποίος έχει δική του εκπομπή ψαρέματος στο δίκτυο ITV, πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας να το πιάσει, μιας και είχε ακούσει πολλά για τον πασίγνωστο Πακού. Έπειτα από πολλές προσπάθειες, τα κατάφερε.
Δείτε το βίντεο με τον Πακού εδώ: