Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Φόρεσαν «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία» και ταξίδεψαν…


Με οδηγό τη συγγραφέα - παιδαγωγό και δημοσιογράφο Καλλιόπη Γραμμένου, μικροί και μεγάλοι με συνοδό το δροσερό αεράκι της Αρχαίας Ολυμπίας, ταξίδεψαν...
στο μαγικό κόσμο που ο παππούς Ντίνος είχε φροντίσει να πλάσει μέσα από τα παραμύθια του…
Όσοι παρευρέθησαν στην 5η Γιορτή βιβλίου και στην παρουσίαση του βιβλίου  «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία» που προδημοσιεύεται και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος, είχαν τη δυνατότητα να γευτούν ένα μαγευτικό ταξίδι εικόνας και γραφής που η συγγραφέας είχε δρομολογήσει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της… δίνοντας το ερέθισμα σε πολλούς να βυθιστούν στα πελάγη της μυθολογίας και να γευτούν το μέγεθος της δράσης.
Με τα διαδραστικά παιχνίδια που φρόντισε να παίζει με τα παιδιά η Καλλιόπη Γραμμένου, έδειξε πόσο σημαντικό είναι για το παιδί να λαμβάνει την πληροφορία μέσα από τη δράση και να γίνεται συμπρωταγωνιστής σε κάθε ιστορία μάθησης.



Την παρουσίαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και εκπαιδευτικών συλλόγων, άνθρωποι των τεχνών και του πολιτισμού, φίλοι και γνωστοί από την ευρύτερη περιοχή, με την «οικοδέσποινα» Δώρα Ευσταθοπούλου να προσφέρει γλύκισμα και αναψυκτικό στους καλεσμένους.