Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Συνέχισε τη ζωή σου…


Μερικοί άνθρωποι και ειδικά αυτοί που συχνά τους αποκαλούμε «δικούς μας», δεν μπορούν να δεχτούν το ότι προχωράς...
με τη ζωή σου, ότι εξελίσσεσαι και άθελά τους πάντα, προσπαθούν να κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά να σου ξυπνήσουν το παρελθόν, και να σε παρασύρουν εκεί που μέχρι χθες ήσουν «λίγος».
Κάποιοι λένε ότι αυτό γίνεται από κακία, από ζήλεια, από μίσος ή από την κακιά τους την ψυχή…
Όπως και να έχει όμως, δεν υπάρχει λόγος όλο αυτό να μπεί τροχοπέδη στη ζωή σου, αναγκάζοντάς σε να κοντοσταθείς και να βάλεις σε περιπέτειες αυτό που ήδη σε έχει πάει μπροστά.
Μάθε ότι στις χαρές κανείς δεν θα είναι δίπλα σου από αυτούς, κανείς δεν πρόκειται να σε χειροκροτήσει και να σου πει μπράβο… γιατί ποτέ δεν θα μπορέσει να κάνει σωστή αξιολόγηση και να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την προσπάθειά σου.
Το άριστα για σένα και η επιτυχία, είναι η δύναμη που σε ωθεί να πας παρακάτω, που σου αγαλλιάζει την ψυχή και σε πλημμυρίσει με χαρά. Αυτό όμως είπαμε είναι δικό σου, είναι για σένα…
Συνέχισε λοιπόν να προχωράς μπροστά και αν κάποτε δεις κάποιον να κάθεται και να σε καμαρώνει, πες του απλά ένα «γεια» και τράβα το δρόμο σου, πριν σε αποσυντονίσει με το λόγο του.
Το «λίγος» ή «πολύς» σε τούτη τη ζωή να θυμάσαι είναι δύο έννοιες που κινούνται μέσα στη σχετικότητα και δεν υπάρχει λόγος να αναλωθείς με την ερμηνεία τους ή το εύρος της δύναμής τους.

Προχώρα…