Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το... νέκταρ της επιτυχίας: Οι 10 πιο διάσημοι μέθυσοι στην ιστορία…


Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη συνήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, έχει συνδεθεί με άτομα διεθνούς φήμης, ανθρώπους που...
έχουν μείνει στην ιστορία.
Δείτε τους 10 πιο διάσημους μεθυσμένους στην ιστορία:

Frank Sinatra
Ο πασίγνωστος Αμερικανός τραγουδιστής ήταν ένας από τους μεγαλύτερους φαν του αλκοόλ. «Το αλκοόλ είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του ανθρώπου. Όμως η Βίβλος λέει να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Λυπάμαι όσους δεν πίνουν. Ξυπνούν το πρωί και νιώθουν το ίδιο καλά με όλη την υπόλοιπη μέρα» είχε δηλώσει.
Pyotr Tchaikovsky
Η αγάπη του Ρώσου συνθέτη για το αλκοόλ ήταν γνωστή στους ανθρώπους της εποχής του. Περνώντας μεγάλες περιόδους βαθιάς κατάθλιψης, ο Tchaikovsky έβρισκε το αντίδοτο στο ποτό, που του έδωσε την ώθηση για να δημιουργήσει έργα που άφησαν εποχή στην κλασική μουσική.
Pablo Picasso
Τα τελευταία λόγια του διάσημου ζωγράφου ήταν: «Πιείτε για μένα. Πιείτε για την υγεία μου, γιατί γνωρίζετε πως εγώ πλέον δεν μπορώ να πιω». Η λατρεία του Picasso για το ποτό και ειδικότερα για το αψέντι ήταν... περισσότερο από δεδομένη.
Winston Churchill
Ο Βρετανός πολιτικός ήταν ένας από τους πιο διάσημους μέθυσους. Κάθε μέρα του ξεκινούσε με ένα ποτό που η κόρη του αποκαλούσε «Daddy cocktail» και είχε κύριο συστατικό το ουίσκι. Μάλιστα ο Churchill έχει ίσως την πιο διάσημη «μεθυσμένη» ατάκα στην ιστορία. Οταν μια γυναίκα τον κατηγόρισε πως είναι μεθυσμένος, της απάντησε: «Ναι είμαι, αλλά αύριο θα είμαι νηφάλιος. Εσύ όμως θα συνεχίσει να είσαι άσχημη».
Stephen King
Γνωστός για τα μοναδικά βιβλία τρόμου, ο Αμερικανός συγγραφέας διατηρεί μια... εξαιρετική σχέση με το αλκοόλ. Μάλιστα είχε δηλώσει πως «ένας συγγραφέας που πίνει, είναι καλύτερος συγγραφέας». Σε νεαρή ηλικία, ο King είχε συλληφθεί όταν μεθυσμένος είχε κλέψει κώνους από έναν δρόμο της πόλης.
Karl Marx
Ο Γερμανός φιλόσοφος και θεμελιωτής του κομμουνισμού είχε μια εντυπωσιακή συνήθεια. Οσο ζούσε στο Λονδίνο, μαζί με τον Edgar Bauer γυρνούσαν τα μπαρ, με στόχο ένα ποτό σε όσα περισσότερα μπορούσαν. Είχε φυλακιστεί για διατάραξη της κοινής ησυχίας, όταν κυκλοφορούσε μεθυσμένος φωνάζοντας στους δρόμους. Η σχέση του με το αλκοόλ ήταν μοναδική.
Vincent van Gogh
Ο πίνακας του με τίτλο «A Still Life with Absinthe» που μεταφράζεται ως «η ήσυχη ζωή με το αψέντι» είναι μια μικρή απόδειξη της λατρείας του γνωστού ζωγράφου για το ποτό. Ο van Gogh διατηρούσε παθιασμένη σχέση με το αψέντι, γεγονός που συνέβαλε στην διαμόρφωση του... ιδιαίτερου χαρακτήρα του.
Ernest Hemingway
Ο Αμερικανός συγγραφέας στην πολυτάραχη ζωή του, ποτέ δεν ξέχναγε να συνοδεύει τις περιπέτειες του με αρκετό αλκοόλ. Από όταν ήταν έφηβος συνήθιζε να πίνει αρκετό κρασί, ενώ μεγαλώνοντας προσέθεσε πολλά ποτά στην γκάμα του. «Πίνω από τα 15 μου και σχεδόν τίποτα δεν μου έχει προσφέρει ανάλογη ευχαρίστηση. Οταν δουλεύεις όλη τη μέρα, τι μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά περισσότερο από το ουίσκι; Τι μπορεί να σε ζεστάνει μια κρύα μέρα, πιο καλά από ένα ποτό;» ήταν απόσπασμα από κείμενο του σε συνομιλία με έναν μεταφραστή των έργων του.
Ludwig van Beethoven
Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς συνθέτες της ιστορίας. Παράλληλα όμως ήταν ένας μοναχικός, αντικοινωνικός και μονίμως μεθυσμένος άνθρωπος. Ελάχιστες μέρες στην ζωή του ήταν... νηφάλιες. Μάλιστα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τον οδήγησε σε τεράστια προβλήματα κοινωνικότητας, αλλά και σε ψυχικές διαταραχές.
Jozef Stalin

Ο ηγέτης της πρώην Σοβιετικής Ενωσης είχε πάθος με το αλκοόλ. Λάτρης της βότκας και του κρασιού, ο Γεωργιανός συνήθιζε να διοργανώνει εκδηλώσεις, καλώντας πολλά άτομα και προσφέροντας τους άφθονο αλκοόλ. Υπάρχει η φήμη πως όταν οι Stalin και Churchill συμφώνησαν να πολεμήσουν ενάντια στο τρίτο ράιχ, είχε προηγηθεί μια νύχτα... γεμάτη αλκοόλ… (Ιστορικές Ματιές)