Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Άγιε Βασίλη, φέρε μου ένα σκυλάκι σε παρακαλώ!!!


Αυτές τις μέρες τα περισσότερα παιδιά γράφουν τα γράμματα τους προς τον Άγιο Βασίλη ζητώντας του να τους φέρει το δώρο τους. Τι γίνεται, όμως, όταν το παιδί σας αντί για ένα παιχνίδι ζητήσει ένα σκυλάκι ή κάποιο άλλο κατοικίδιο ζωάκι;


Τα παιδιά αγαπάνε πολύ τα ζώα και σίγουρα η συμβίωση τους με αυτά έχει μόνο θετικά να τους προσφέρει. Ωστόσο η απόφαση να φέρετε στο σπίτι ένα ζωάκι δεν είναι τόσο απλή και καλά θα κάνετε να μην βιαστείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία του παιδιού σας, αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν.
Το ζωάκι δεν είναι ένα παιχνίδι, που όταν το παιδί σας το βαρεθεί, θα το βάλει στο κουτί με τα παλιά παιχνίδια και θα το ξεχάσει. Είναι ένα ζωντανό πλάσμα που έχει ανάγκη από καθημερινή φροντίδα, τροφή, περιποίηση και σε κάποιες περιπτώσει ακόμα και ιατρική περίθαλψη. Συνεπώς, η απόφαση της απόκτησης του, θα πρέπει να είναι πολλή συνειδητή, γι’ αυτό πριν κατευθυνθείτε στο pet shop, σκεφτείτε τα παρακάτω:
·         Εσείς, οι γονείς, είστε θετικοί στην απόκτηση ενός ζώου ή όχι;
·         Το σπίτι σας είναι κατάλληλο για το ζώο που θέλετε να πάρετε;
·         Ποιος θα αναλάβει την καθημερινή του φροντίδα;
·         Μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο κόστος για τον κτηνίατρο, τα εμβόλια, τις τροφές κλπ.;
·         Τα σκυλάκια ζουν περίπου 15 χρόνια, είστε διατεθειμένοι να δεσμευτείτε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
·         Οι καθημερινές σας υποχρεώσεις ( εργασία, τρόπος ζωής κλπ) σας επιτρέπουν να φροντίζετε ένα ζώο;



Αν, λοιπόν, είστε σίγουροι, μπορείτε να πάρετε στο μικρό σας το ζωάκι που σας ζήτησε. Αν όμως  νομίζετε πώς ένα κατοικίδιο δεν είναι καλή ιδέα για εσάς, προτείνετε στο παιδί σας να ζητήσει και κάτι ακόμα που θέλει πολύ από τον Άγιο Βασίλη και πείτε του ότι αυτός θα αποφασίσει ποιο από τα δυο δώρα θα του φέρει… (mother.gr)