Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πίτα απ’ όλα…. και μετά; Δείτε το μυστικό για καθαρή αναπνοή!!!


Τέλειο σουβλάκι πίτα γύρο απ’ όλα...τέλεια σκορδαλιά…, αλλά μετά δεν μπορεί να σας πλησιάσει κανείς…

Τι μπορείτε να κάνετε για καθαρή αναπνοή;
Αμερικανοί ερευνητές μπόρεσαν να διαχωρίσουν εκείνες τις τροφές, που, αν τις φάμε μετά από κατανάλωση σκόρδου, θα μας βοηθήσουν τα μέγιστα να περιορίσουμε την δυσάρεστη οσμή στο στόμα, η οποία οφείλεται σε μία χημική ένωση του σκόρδου (AMS) που δεν διασπάται κατά την πέψη και έτσι το σώμα μας την αποβάλλει μέσω της αναπνοής και του ιδρώτα.
Όπως διαπιστώθηκε, το μήλο είναι το πιο αποτελεσματικό σε αυτό τον τομέα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μήλο περιέχει ουσίες που ενδεχομένως εξουδετερώνουν την οσμή των ενζύμων του σκόρδου.
Όλες οι τροφές που αποδείχτηκε ότι είναι πολύ αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του σκόρδου ήταν πλούσιες σε πολυφαινόλες. Επίσης, η οξύτητα του χυμού από λεμόνι βοηθάει εξίσου πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ένα ποτήρι γάλα (200ml) μπορεί να περιορίσει την συγκέντρωση εκείνου της AMS στην αναπνοή έως και 50%. Άλλες τροφές που βοηθούν στον περιορισμό της δυσοσμίας από το σκόρδο διαπιστώθηκε από τους ερευνητές ότι είναι η μέντα, το πράσινο τσάι και το σπανάκι… (iatros4u)