Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η πριβέ βασιλική παραλία της Ερμιόνης πάει… Βουλή!!!


Τα δημοσιεύματα που προηγήθηκαν (Αναγνώστης Πελοποννήσου και Πρώτο Θέμα) και φυσικά η έντονη αντίδραση της «Παρέμβασης Πολιτών Ερμιονίδας» φέρνουν μέσω ερώτησης βουλευτών το θέμα της εκχώρησης δημόσιας παραλίας στο Δορούφι Ερμιονίδας προς όφελος...

της ιδιωτικής βίλας του Ολλανδού Βασιλιά.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 924 απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τρεις συναρμόδιοι υπουργοί, ο τότε αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενέκριναν το ολλανδικό αίτημα «κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη», επικαλούμενοι το «δημόσιο συμφέρον». Πιο συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρει: «Εγκρίνεται για λόγους εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας η εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας σε εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή Δορούφι της δημοτικής ενότητας Κρανιδίου Δήμου Ερμιονίδας, περιγραφόμενο στην από 8/1/14 αίτηση (σχετ. Νο 13) και σε τμήμα ομόρου ακινήτου οικίας αποκλειστικής χρήσης του ολλανδικού κράτους, καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας θαλάσσιας πρόσβασης, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη, σύμφωνα με τη μελέτη που συνοδεύει την παρούσα. Η παρούσα επέχει και θέση άδειας δόμησης για την κατασκευή της περίφραξης και των συναφών λιμενικών έργων στα εν λόγω ακίνητα».

Να σημειωθεί ότι η Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδας, συλλέγει τα  αναγκαία στοιχεία ώστε να προσβάλλει νομικά την αυθαιρεσία. των τριών υπουργείων. Να διασφαλίσει την ελεύθερη πρόσβαση και χρήση  συγκεκριμένης παραλίας και την εφαρμογή του εθνικού δίκαιου στο θέμα της κατασκευής   της προβλήτας… (moriasnow)