Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

5 τρόποι να ενθαρρύνετε την παιδική δημιουργικότητα...


Το «Μάθε παιδί μου γράμματα», όλοι το έχουμε ακούσει στο παρελθόν, αλλά πλέον εμείς στα παιδιά μας, επιβάλλεται να είμαστε δίπλα τους και να τους ενθαρρύνουμε κάθε τους κίνηση…

 
Καλλιτεχνία: Κηρομπογιές, μαρκαδόροι, χρωματιστά μολύβια και ένα μεγάλο μπλοκ ζωγραφικής, είναι τα πιο απαραίτητα σύνεργα για την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών ταλέντων ενός παιδιού.
Όσοι δεν έχετε πρόβλημα και με λίγη… φασαρία, ενθαρρύνετέ το να ασχοληθεί και με ένα μουσικό όργανο. Στο εμπόριο θα βρείτε άπειρα παιδικά μουσικά όργανα και σε λογικές τιμές.
Μαθησιακά παιχνίδια: Μπορεί το Scrabble, να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα επιτραπέζια παιχνίδια των ενηλίκων, μπορεί όμως να γίνει και ένα άριστο μαθησιακό όργανο στα χέρια της μαμάς και του μπαμπά, αφού εκτός από τον δημιουργικό χρόνο που μπορείτε να περάσετε παρέα με το παιδάκι σας, θα το βοηθήσετε να ακονίσει το μυαλό και την φαντασία του αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του μαθαίνοντας καινούριες λέξεις.
Χειροτεχνία: Η τέχνη του scrapbooking, έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο λόγω της προσωπικής πινελιάς που μπορείτε να βάλετε για να δημιουργήσετε αγαπημένα αντικείμενα με απλά υλικά, αλλά και λόγω της ψυχικής ηρεμίας που προσφέρει η σωματική ενασχόληση με κάτι δημιουργικό. Φτιάξτε κούκλες, άλμπουμ φωτογραφιών, παιδικές προσκλήσεις για πάρτι, ημερολόγια, κολάζ και διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο!
Σαββατοκύριακα: Με πενθήμερο σχολικό πρόγραμμα, αρκετές εξωσχολικές δραστηριότητες, ο ελεύθερος χρόνος που απομένει στα παιδιά σχολικής ηλικίας είναι πραγματικά λίγος. Έτσι, τα σαββατοκύριακα, ίσως είναι ο πιο δημιουργικός χρόνος για να περάσουν παρέα με όλη την οικογένεια. Εκμεταλλευτείτε τα στο έπακρο λοιπόν, προσφέροντας στο παιδί σας τη ευκαιρία για ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια με φίλους και οικογένεια, αθλήματα, βόλτες με τον σκύλο και εκδρομές στην φύση.

Δώστε το παράδειγμα: Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι σαφώς να συμμετέχετε και εσείς οι ίδιοι, αφού η παρουσία σας και το ενδιαφέρον για να κάνετε κάτι από κοινού, θα αυξήσει και το ενδιαφέρον του παιδιού. Δώστε το παράδειγμα και αποδείξτε στο παιδάκι σας πως οι χειρονακτικές δραστηριότητες αρέσουν και σε εσάς, δεν χρειάζονται πολλά, παρά μόνο λίγη φαντασία και πολύ όρεξη!!! (verysorry)