Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Προστατέψτε τα πόδια σας από τους μύκητες!!!


Δεν θα πιστεύετε πόσα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν στα πόδια μας και ιδιαίτερα στις πατούσες μας, γι΄ αυτό απαιτείται προσοχή και φροντίδα...


Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, οι πιθανότητες ανάπτυξης μικροβίων και μικροοργανισμών στις πατούσες μας είναι ακόμη πιο μεγάλες.
Σύμφωνα μάλιστα με σχετικές μελέτες ο αριθμός των μυκήτων που μπορεί να αναπτυχθούν στα πόδια μας κάθε καλοκαίρι, μπορεί να αγγίζει το 200!
Κυριότερα σημεία ανάπτυξης αυτών των μικροργανισμών στα πόδια μας είναι οι φτέρνες, οι περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα, καθώς και εκείνες κάτω από τα νύχια των ποδιών.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών του Ανθρωπίνου Γονιδιώματος και του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, στις φτέρνες μας ζουν πάνω από 80 είδη, κάτω από τα νύχια ζουν περίπου 60 είδη και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, 40 είδη μυκήτων.
Μύκητες επίσης αναπτύσσονται στην παλάμη, το αντιβράχιο (πήχυς) του χεριού και τον αγκώνα.

 Αξίζει να επισημανθεί ότι οι μύκητες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι επικίνδυνοι γενικά όταν όμως πολλαπλασιαστούν μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση και γι΄αυτό συνιστάται να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας, αν δείτε τα νύχια σας να μαυρίζουν ή να κιτρινίζουν, τότε πρέπει να επισκεφθείτε ειδικό... (vipnews)