Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Μία γυναικεία τσάντα περιέχει περισσότερα βακτηρίδια από το καπάκι της τουαλέτας!!!


Το αντικείμενο-φετίχ των περισσότερων γυναικών ανά τον κόσμο, η τσάντα τους, κρύβει πιο πολλά βακτηρίδια από μία κοινή τουαλέτα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της βρετανικής εταιρείας Initial Washroom Hygiene, που ειδικεύεται στον καθαρισμό δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και εξειδικεύεται στην απολύμανση τουαλέτας...



Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Daily Mail, οι μικροοργανισμοί που εντοπίστηκαν σε μία από πέντε τσάντες είναι ικανοί να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Το πιο βρόμικο αντικείμενο μάλιστα μέσα σε μια τσάντα είναι η κρέμα χεριών. «Τα βακτηρίδια που βρίσκονται πάνω στα σωληνάρια κρέμας ξεπερνούν αυτά που εντοπίζονται στο καπάκι μιας τουαλέτας», λέει ο Πίτερ Μπραντ, τεχνικός διευθυντής της Initial Washroom Hygiene.

Λίγο πιο καθαρά είναι, πάντοτε σύμφωνα με τη βρετανική έρευνα, τα κραγιόν και η μάσκαρα, εάν βέβαια βρίσκονται διάσπαρτα στην τσάντα. Εάν τα είδη μακιγιάζ είναι τοποθετημένα σε νεσεσέρ, τότε κάθε φορά που πιάνει κανείς αυτό το τσαντάκι, θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως «μικροβιακή βόμβα», όπως και το πορτοφόλι.


Από το πόρισμα των ερευνητών-καθαριστών της Initial Washroom Hygiene προκύπτει επίσης ότι οι πιο επικίνδυνα βρόμικες τσάντες είναι οι δερμάτινες, καθώς το δέρμα είναι ζωντανό και αποτελεί «κατάλληλο περιβάλλον» για την ανάπτυξη αποικιών μικροοργανισμών... (dimokratianews)