Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η οικογένεια... coca-cola κουνάει μαντήλι στην Ελλάδα!!!


Έχουν κλείσει μεγάλο μέρος των εργοστασίων της Coca Cola 3E, μετέφεραν την έδρα της στην Ελβετία, απολύουν στη Frigoglass κι τώρα κλείνουν την Nutriart...


Η αρχή έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια. Σταδιακά η οικογένεια Δαυίδ άρχισε να κλείνει μονάδες στη χώρα μας απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους της Coca Cola 3E.
Η συνέχεια υπήρξε με την Frigoglass η οποία πλήρωσε το μάρμαρο με δεκάδες υποχρεωτικές απομακρύνσεις από τη μονάδα της Πάτρας. Κατόπιν ήλθε η μεταφορά της έδρας της εταιρείας από την Ελλάδα στην Ελβετία και πριν από λίγες ημέρες έφθασε η ώρα για το μεγάλο «μπαμ».
Ο λόγος για το λουκέτο της Nutriart – Κατσέλης. Μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας με ιστορία, δεκάδες προμηθευτές και 480 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», επρόκειτο για μια σφαλιάρα που κανένας δεν περίμενε καθώς μόλις το 2008 ο Χάρης Δαυίδ συνένωνε με εξαγορά τα σχήματα Κατσέλης – Αλλατίνη – ΕΛΒΙΠΕΤ σε ένα αισιόδοξο από κάθε άποψη εγχείρημα .

Πολύ περισσότερο, λίγοι μπορούσαν να πιστέψουν πως μια τόσο ισχυρή οικογένεια, με επιχειρήσεις που κάνουν δισεκατομμύρια τζίρων σε όλο τον πλανήτη και παρουσία μέχρι και στην Τουρκία ή την Ινδία και την ανατολική Ευρώπη, θα εγκατέλειπε μια εταιρεία της οποίας οι τζίροι μόλις και μετά βίας έφθαναν τα 20 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ ο κ. Γιώργος Δαυίδ αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας Eurobank ακριβώς λόγω του μεγάλου κύρους του... (fpress)